Krali i na Vidovdan

Nebojša Tomašević
Krali i na Vidovdan

Banjaluka - Policija je uhapsila četiri mladića jer su u maju i junu ukrali "polo", "kedi" i motocikl "apriliju".

Kako saznajemo uhapšeni su Banjalučani Slobodan Škrbić (19) i Radomira Popovića (19), te Boban Railića (21) i Aleksandar Vujića (19), obojica iz Laktaša.

Prema nezvaničnim informacijama "polo" je vlasništvo preduzeća "Union fuds", a "kedi" od firme "Škorić trans". Motocikl "aprilija" je privatno vlasništvo Prnjavorčanina.

Vrijednost ukradenih vozila procijenjena je na 26.500 KM.

Iz CJB Banjaluka je saopšteno da su vozila pronađena i vraćena vlasnicima.

- Osumnjičeni su ispitani i sumnjiče se za krađe vozila i oštećenje tuđe stvari. Osumnjičeni S. Š. će biti predat banjalučkom Okružnom tužilaštvu na dalje postupanje, dok će ostali biti pušteni da se brane sa slobode - kazali su u policiji.

Škrbić je uhapšen 1. jula, a on i Railić su pohod u krađe započeli u noći između 22. i 23. maja. Tada su prvo ukrali "polo" iz dvorišta porodične kuće u Hilandarskoj ulici u banjalučkom naselju Priječani. U automobilu je vlasnik ostavio originalan ključ što im je olakšalo posao. Nakon toga Škrbić i Railić su se "polom" odvezli u Prnjavor gdje su ukrali motocikl "apriliju". Tokom krađe i vožnje oni su oštetili motocikl.

Škrbić je učestvovao i u krađi "kedia" 28. juna, na veliki pravoslavni praznik - Vidovdan, iz kruga preduzeća "Škorić trans". U krađi su učestvovali i Vujić i Popović. I ovaj put vlasnik vozila im je "olakšao" posao jer se u "kediju" nalazio originalan ključ. Međutim nakon ove krađe oni su otkriveni i policija je "kedi" zaustavila u banjalučkoj ulici  Branka Popovića. Policajci su uspjeli da uhapse Vujića i Popovića, dok je Škrbić uspio pobjeći i uhapšen je 1. jula.

Škrbića policija tereti da je učestvovao u sve tri krađe i da je oštetio motocikl i prema nezvaničnim informacijama sumnja se da je on organizator krađa.

Statistika

Prema podacima MUP-a RS tokom prošle godine na području Srpske ukradena su 143 automobila, a od tog broja na  području Banjaluke ukradeno je 12 vozila.

Tokom prva tri mjeseca ove godine u Banjaluci je ukradeno devet automobila. Prema podacima policije lopovi najčešće kradu "golfove dvojke i četvorke" i "audije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana