Крала новчанике у болници и вртићима

Сања Амиџић
Крала новчанике у болници и вртићима

Бијељина - Смиљана Вуковић (34) из Бијељине ухапшена је на граничном прелазу Рача због сумње да је у протеклих неколико седмица у бијељинској болници "Свети врачеви", Центру за социјални рад и неколико вртића у том граду крала новчанике.

Како сазнајемо, осумњичена која живи у Србији током саслушања признала је полицијским инспекторима да је у посљедње вријеме украла шест новчаника са новцем и банковним картицама са којих је подизала одређене суме новца.

Извор близак истрази казао је да је Вуковићева у бијељинској болници починила три крађе, гдје је једну жену оштетила за 1.700 марака.

- Осумњичена је у новчанику пронашла 700 марака, док је 1.000 марака подигла са банкомата. Сличну крађу починила је и у Центру за социјални рад Бијељина, гдје је такође украла новчаник са 200 марака и банковном картицом коју је "почистила". Док је подизала новац са банкомата осумњичену су снимиле надзорне камере - казао је исти извор.

Додао је да је Вуковићева улазила и у друге бијељинске установе као што су вртићи и Центар за културу, гдје је у појединим канцеларијама користила непажњу власника и из торбе крала новчанике.

У Центру јавне безбједности Бијељина, наводећи иницијале, рекли су да је осумњичена ухапшена у недјељу око 16.20 часова када је покушала прећи границу.

- Полиција је претходно за њом расписала потрагу због више кривичних дјела. Након саслушања против С. В. биће поднесен извјештај Окружном тужилаштву у том граду због крађе - казали су у бијељинској полицији.

Према незваничним информацијама, Вуковићева је полицији позната одраније по преварама. Против ње је недавно поднесен извјештај надлежном тужилаштву због крађе струје у објекту у којем је настањена у Бијељини.

Сличних крађа било је и раније на подручју највећег града Семберије. Тако је крајем 2015. године пао тандем из Србије Д. Д. и Р. Л. због сумње да су у Бијељини украли чак седам новчаника. Ови крадљивци одраније су познати полицији по сличним кривичним дјелима. Они су улазили у канцеларије основних и средњих школа, универзитет, Центар за социјални рад и друге установе и из торби најчешће крали новчанике са новцем и лицним документима.

Исте године бијељинска полиција поднијела је извјештај против Е. И. из Бијељине због сумње да је из канцеларија државних институција и приватних фирми крао новчанике. Крао је на начин да је користио непажњу службеника и из њихових торби и капута крао новчанике. Он је на овај начин украо око 2.000 марака.

Бањалука

Крађе новчаника у здравственим установама раније су се дешавале и у Бањалуци. Лани је у оквиру акције "Валет" ухапшен Марио Рајковић из Приједора због сумње да је у болницама и амбулантама крао торбице и новчанике. Осим овог случаја, у Бањалуци је ухапшена и Нада Мирчић због сумње да је из амбуланте у улици Здраве Корде украла новчаник у којем је био новац од партиципација наплаћених пацијентима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана