Krajiški Rambo ubijen u kafiću

Nebojša Tomašević
Krajiški Rambo ubijen u kafiću

Cazin - Nedžad Kličić (34) iz Cazina, poznatiji kao Rambo, ubijen je u noći između subote i nedjelje u kafe-baru "Gold" u Ostrošcu kod Cazina.

Prema informacijama iz policije, usmrtile su ga za sada nepoznate osobe koje su ispalile nekoliko hitaca iz pušaka u njega. Maskirani napadači sa fantomkama na glavama ušli su u kafić "Gold" i odmah pucali u Ramba, koji je sjedio za stolom te brzo pobjegli. Očevici su rekli da ih je bilo najmanje četvorica.

U MUP-u Unsko-sanskog kantona kazali su da im je ovaj događaj prijavljen u nedjelju 40 minuta iza ponoći.

- Policiji je prijavljeno da je u kafiću "Gold" u Ostrošcu došlo do pucnjave u kojoj je jedna osoba ubijena. Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je ubijen N. K, a da su napadači pobjegli. Postoje svjedoci događaja, ali motiv ovog ubistva, kao i ko su ubice koje su bile maskirane, za sada su nepoznati - rekao je portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

On je dodao da je pokrenuta obimna istraga s ciljem identifikovanja i hapšenja ubica, a nije mogao govoriti o detaljima.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da se radi o mafijaškom obračunu, jer je Kličić bio povezan sa brojnim kriminalcima i kriminalnim grupama.

Očevici tvrde da se sve desilo brzo i da su Ramba ubili profesionalci.

- U kafić su ušle najmanje četiri osobe i odmah su pucale u Ramba. Nisam primijetio da li su svi naoružani, ali su bili maskirani. Ovo je klasično mafijaško ubistvo. Svi su se uplašili i nastala je panika. Kad smo shvatili da je Rambo ubijen, ubicama nije bilo ni traga - kazao je jedan od očevidaca ne želeći da se predstavi.

Izvor blizak istrazi je rekao da se sumnja da su napadači već odavno imali namjeru da ubiju Kličića.

- Prije nekoliko dana na njegovu kuću bačena je eksplozivna naprava. Tada niko nije povrijeđen i to je Kličiću vjerovatno bilo upozorenje određenih osoba - rekao je izvor blizak istrazi.

Kličić je bio poznat policiji po krivičnim djelima i posjedovanju oružja. On je u BiH postao poznat nakon što je snimio video-klip "Born for action" (Rođen za akciju) i postavio na mrežu "Jutjub".

Teško naoružan na tom snimku demonstrirao je svoje vojničke vještine. Koristio je ručne bacače, zolje, bombe, heklere, samostrel, razne noževe, a takvo oružje našlo se na spisku oduzetog u akciji prilikom njegovog hapšenja. Rambo je poslije tog snimka u avgustu 2010. godine privođen u policiju u Bihaću, a Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona pokrenulo je istragu protiv njega.

Kličić je privođen i u decembru 2011. godine, jer je pretukao suvlasnika benzinske pumpe "Barel" u Ćoralićima Huseina Lepuzanovića (67). On je tada Lepuzanoviću nanio tešku povredu glave zadajući mu više udaraca.

Kličić je bio uhapšen i u novembru 2010. godine u akciji Državne agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zbog šverca oružja i vojne opreme. Policija je privodila više od 12 lica zbog sumnje da su se bavili organizovanom trgovinom oružjem. U toj akciji, sprovedenoj po naredbi Tužilaštva BiH, zaplijenjeno je 39 kilograma eksploziva i veća količina naoružanja.

Raniji napad

Nedžad Kličić pretučen je u junu 2012. godine kada ga je napao Agim Murtić. Motiv ove tuče bila je svađa na društvenoj mreži "Fejsbuk" između Kličića i Murtića.

Murtić je Kličića napao u mjestu Puškari kod automehaničarskog servisa "Semanić" kod Cazina i nanio mu teške povrede. Murtić je u tuči lakše povrijeđen i priveden je u policiju na ispitivanje.

Dosije:

- Nedžad Kličić, zvani Krajiški Rambo, hapšen je u avgustu 2010. godine zbog video-snimka "Rođen za akciju" u kojem je teško naoružan puškama, zoljama i noževima demonstrirao vojničke vještine.

 

- U novembru 2010. godine u Rambo je bio uhapšen akciji SIPA zbog šverca i trgovine oružjem.

 

- Rambo je privođen i u decembru 2011. godine, jer je pretukao suvlasnika benzinske pumpe "Barel" u Ćoralićima Huseina Lepuzanovića.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana