Крајишки Рамбо убијен у кафићу

Небојша Томашевић
Крајишки Рамбо убијен у кафићу

Цазин - Неџад Кличић (34) из Цазина, познатији као Рамбо, убијен је у ноћи између суботе и недјеље у кафе-бару "Голд" у Острошцу код Цазина.

Према информацијама из полиције, усмртиле су га за сада непознате особе које су испалиле неколико хитаца из пушака у њега. Маскирани нападачи са фантомкама на главама ушли су у кафић "Голд" и одмах пуцали у Рамба, који је сједио за столом те брзо побјегли. Очевици су рекли да их је било најмање четворица.

У МУП-у Унско-санског кантона казали су да им је овај догађај пријављен у недјељу 40 минута иза поноћи.

- Полицији је пријављено да је у кафићу "Голд" у Острошцу дошло до пуцњаве у којој је једна особа убијена. Изласком на мјесто догађаја утврђено је да је убијен Н. К, а да су нападачи побјегли. Постоје свједоци догађаја, али мотив овог убиства, као и ко су убице које су биле маскиране, за сада су непознати - рекао је портпарол МУП-а УСК Але Шиљдедић.

Он је додао да је покренута обимна истрага с циљем идентификовања и хапшења убица, а није могао говорити о детаљима.

Према незваничним информацијама, сумња се да се ради о мафијашком обрачуну, јер је Кличић био повезан са бројним криминалцима и криминалним групама.

Очевици тврде да се све десило брзо и да су Рамба убили професионалци.

- У кафић су ушле најмање четири особе и одмах су пуцале у Рамба. Нисам примијетио да ли су сви наоружани, али су били маскирани. Ово је класично мафијашко убиство. Сви су се уплашили и настала је паника. Кад смо схватили да је Рамбо убијен, убицама није било ни трага - казао је један од очевидаца не желећи да се представи.

Извор близак истрази је рекао да се сумња да су нападачи већ одавно имали намјеру да убију Кличића.

- Прије неколико дана на његову кућу бачена је експлозивна направа. Тада нико није повријеђен и то је Кличићу вјероватно било упозорење одређених особа - рекао је извор близак истрази.

Кличић је био познат полицији по кривичним дјелима и посједовању оружја. Он је у БиХ постао познат након што је снимио видео-клип "Born for action" (Рођен за акцију) и поставио на мрежу "Јутјуб".

Тешко наоружан на том снимку демонстрирао је своје војничке вјештине. Користио је ручне бацаче, зоље, бомбе, хеклере, самострел, разне ножеве, а такво оружје нашло се на списку одузетог у акцији приликом његовог хапшења. Рамбо је послије тог снимка у августу 2010. године привођен у полицију у Бихаћу, а Кантонално тужилаштво Унско-санског кантона покренуло је истрагу против њега.

Кличић је привођен и у децембру 2011. године, јер је претукао сувласника бензинске пумпе "Барел" у Ћоралићима Хусеина Лепузановића (67). Он је тада Лепузановићу нанио тешку повреду главе задајући му више удараца.

Кличић је био ухапшен и у новембру 2010. године у акцији Државне агенција за истраге и заштиту (SIPA) због шверца оружја и војне опреме. Полиција је приводила више од 12 лица због сумње да су се бавили организованом трговином оружјем. У тој акцији, спроведеној по наредби Тужилаштва БиХ, заплијењено је 39 килограма експлозива и већа количина наоружања.

Ранији напад

Неџад Кличић претучен је у јуну 2012. године када га је напао Агим Муртић. Мотив ове туче била је свађа на друштвеној мрежи "Фејсбук" између Кличића и Муртића.

Муртић је Кличића напао у мјесту Пушкари код аутомеханичарског сервиса "Семанић" код Цазина и нанио му тешке повреде. Муртић је у тучи лакше повријеђен и приведен је у полицију на испитивање.

Досије:

- Неџад Кличић, звани Крајишки Рамбо, хапшен је у августу 2010. године због видео-снимка "Рођен за акцију" у којем је тешко наоружан пушкама, зољама и ножевима демонстрирао војничке вјештине.

 

- У новембру 2010. године у Рамбо је био ухапшен акцији SIPA због шверца и трговине оружјем.

 

- Рамбо је привођен и у децембру 2011. године, јер је претукао сувласника бензинске пумпе "Барел" у Ћоралићима Хусеина Лепузановића.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана