Kozin kod Sanskog Mosta: Pijani pastir iz puške usmrtio kolegu

N. T.
Kozin kod Sanskog Mosta: Pijani pastir iz puške usmrtio kolegu

Sanski Most - Pastir Radenko Dukić (46) iz Sanskog Mosta preminuo je nakon što je u njega iz automatske puške pucao drugi pastir Milorad Pantelić (52) u selu Kozin kod Sanskog Mosta.

Ovo ubistvo počinjeno je u četvrtak popodne, kada su se Dukić i Pantelić posvađali dok su zajedno pili rakiju. Pantelić je nakon pucnjave pobjegao s mjesta zločina, ali se kasnije predao policiji. Pucnjavu su prijavili mještani Kozina, a po dolasku policije Dukić je davao znakove života.

- Teško ranjenog pastira vozila Hitne pomoći su povezla za bolnicu u Sanskom Mostu, ali je preminuo tokom puta. Uviđajem je utvrđeno da je između Pantelića i Dukića izbila žestoka svađa zbog ranijih novčanih dugova. Tokom svađe Pantelić je zgrabio automatsku pušku i ispalio nekoliko hitaca prema Dukiću, te pobjegao. Obojica su bili pijani pa se sumnja da je alkohol doprinio ovakvom tragičnom ishodu svađe - kazao je izvor blizak istrazi.

Mjesto zločina se nalazi na granici između opština Sanski Most u FBiH i Krupa na Uni u Republici Srpskoj, pa je istražiocima trebalo duže vrijeme da izađu na teren.

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić kazao je da motiv sukoba pastira i okolnosti ubistva još nisu tačno utvrđeni.

- U ovom trenutku još uvijek utvrđujemo motiv svađe, kao i druge okolnosti. Osumnjičeni je nakon što se predao ispitan i predat Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona - kazao je Šiljdedić.

Policija je od Pantelića oduzela pušku iz koje je počinjeno ubistvo. On i ubijeni Dukić bili su pastiri koji su čuvali  ovce za istog vlasnika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana