Козин код Санског Моста: Пијани пастир из пушке усмртио колегу

Н. Т.
Козин код Санског Моста: Пијани пастир из пушке усмртио колегу

Сански Мост - Пастир Раденко Дукић (46) из Санског Моста преминуо је након што је у њега из аутоматске пушке пуцао други пастир Милорад Пантелић (52) у селу Козин код Санског Моста.

Ово убиство почињено је у четвртак поподне, када су се Дукић и Пантелић посвађали док су заједно пили ракију. Пантелић је након пуцњаве побјегао с мјеста злочина, али се касније предао полицији. Пуцњаву су пријавили мјештани Козина, а по доласку полиције Дукић је давао знакове живота.

- Тешко рањеног пастира возила Хитне помоћи су повезла за болницу у Санском Мосту, али је преминуо током пута. Увиђајем је утврђено да је између Пантелића и Дукића избила жестока свађа због ранијих новчаних дугова. Током свађе Пантелић је зграбио аутоматску пушку и испалио неколико хитаца према Дукићу, те побјегао. Обојица су били пијани па се сумња да је алкохол допринио оваквом трагичном исходу свађе - казао је извор близак истрази.

Мјесто злочина се налази на граници између општина Сански Мост у ФБиХ и Крупа на Уни у Републици Српској, па је истражиоцима требало дуже вријеме да изађу на терен.

Портпарол МУП-а Унско-санског кантона Але Шиљдедић казао је да мотив сукоба пастира и околности убиства још нису тачно утврђени.

- У овом тренутку још увијек утврђујемо мотив свађе, као и друге околности. Осумњичени је након што се предао испитан и предат Кантоналном тужилаштву Унско-санског кантона - казао је Шиљдедић.

Полиција је од Пантелића одузела пушку из које је почињено убиство. Он и убијени Дукић били су пастири који су чували  овце за истог власника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана