Kozarac: Pretukli vlasnika i opustošili zlataru

Pero Špadić
Kozarac: Pretukli vlasnika i opustošili zlataru

Prijedor - Policija intenzivno traga za razbojnicima koji su opljačkali zlataru vlasnika Ahmeta Sole, kojem su nanijeli teže tjelesne povrede u predjelu glave, u utorak u poslijepodnevnim časovima u prijedorskom naselju Kozarac.

Poslije pljačke razbojnici su pobjegli automobilom "audi" u kojem ih je čekao treći saučesnik i uputili se u pravcu Banjaluke. Vlasnik Ahmet Solo nije mogao da kaže kolika je vrijednost nakita koji mu je ukraden, a to će tek kasnije procijeniti.

U policiji juče nisu mogli da kažu više detalja o ovom razbojništvu. Potvrđeno je da su pljačkaši iz radnje odnijeli veću količinu zlata i 650 maraka, te da se za razbojnicima intenzivno traga.

Pljačka je počinjena naočigled velikog broja ljudi koji su se u tom trenutku nalazili u tržnom centru, gdje se nalazi zlatara.

Policija je pozvana tek kada se sve završilo. Prema riječima radnice iz druge radnje, svi su bili iznenađeni onim što se dešavalo usred dana.

Ahmet Solo ispričao je da se u trenutku pljačke nalazio sa sinom u drugom dijelu zlatare.

- Čuo sam da su u radnju upali razbojnici. Krenuo sam prema prodajnom dijelu, a sinu rekao da ostane. Čim sam krenuo, ispred sebe sam ugledao maskiranog muškarca. U ruci je držao pištolj koji je bio uperen u mene. Lijevom rukom sam pokušao da sklonim pištolj ispred sebe. U tom pokušaju pištolj je opalio u pravcu zida. Razbojnik me bacio na pod i počeo da udara po glavi i tijelu psujući mi majku - rekao je Ahmet Solo.

On je dodao da su razbojnici iz radnje odnijeli sav zlatni i srebrni nakit. Naveo je da je ostalo tek pola tacne srebrnih lančića.

 

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana