Ковјенић послије туче кухињским ножем избо познаника

Н. Б.
Ковјенић послије туче кухињским ножем избо познаника

Бањалука - Окружни суд у Бањалуци осудио је Драгана Ковјенића (21) на годину затвора због покушаја убиства познаника Слободана Шкрбића (22).

Ковјенић је претходно са Тужилаштвом закључио споразум о признању кривце. Он је у децембру лани након свађе и туче, кухињским ножем од 25 центиметара у кафићу "Макс" у Трну код Лакташа избо Шкрбића и нанио му тешке повреде.

Шкрбић, који је избоден у предјелу грудног коша, је  оперисан у Универзитетско-клиничком центру РС у Бањалуци, након чега се опоравио. Ковјенић је ухапшен, а након мјесец притвора пуштен да се брани са слободе. У оптужници тужилаштва се наводи да је прије збадања и Ковјенић повријеђен у тучи. Испред кафића Ковјенић се потукао са Шкрбићем и Александром Вујићем.

- У сукобу је Ковјенић задобио огуљотину леђа, нагњечење лијевог кука и десног кољена. Послије тога отишао је у кафић и са шанка узео кухињски нож - стоји у оптужници.

Потом је отишао до улаза локала, па је пришао Шкрбићу и Вујићу и почео да им пријети и псује мајку.

- Рекао им је "Дођите овамо маму вам ј…., сад ћу вас поклати". Затим се вратио у локал и сјео у фотељу у углу кафића. Шкрбић и Вујић су ушли у локал како би узели своје јакне, а Ковјенић се дигао из фотеље и машући ножем понављао "заклаћу вас, поклаћу вас", након чега је Шкрбић покушао да га удари. Ковјенић је тада у раздраженом стању два пута убо Шкрбића у десну страну грудног коша - наведено је у оптужници.

У Окружном суду су навели да је оптуженом у изречену казну затвора урачунато вријеме проведено у притвору почевши од 8. децембра прошле године до 8. јануара ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана