Kovanj kod Rogatice: Dječak poginuo u sudaru

Goran Obradović
Kovanj kod Rogatice: Dječak poginuo u sudaru

Rogatica - Aleksandar Trifunović (15) iz Šapca je poginuo, a njegova sestra Anđela (6) i otac Dragan Trifunović teško su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Romanija - Rogatica, u mjestu Kovanj, potvrđeno je u policiji.

Do nesreće je došlo u četvrtak oko 15.20 časova kada su se sudarili "pežo 406", kojim je upravljao Dragan Trifunović i "golf 4", za čijim volanom se nalazio Muris Aganović iz Sarajeva.

U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo rekli su, navodeći inicijale, da je do nesreće došlo kada je Dragan Trifunović vjerovatno usljed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u suprotnu traku, te udario u "golf". Tom prilikom poginuo je Aleksandar, koji se nalazio na mjestu suvozača.

- Svi povrijeđeni su prevezeni u Dom zdravlja Sokolac, a poslije ukazane pomoći Dragan i Anđela Trifunović prevezeni su u Klinički centar Kasindo.

Nezvanično saznajemo da je Trifunović zadobio kontuziju desnog kuka i prelom rebara, a djevojčica je dovezena u kritičnom stanju, ali je brzom intervencijom spasena i sada je stabilno.

Izvor blizak istrazi kazao je da se Trifunović zajedno sa djecom tog kobnog dana vraćao kući sa mora.

Nekoliko stotina metara od ove nesreće, dogodile su se još dvije, ali, srećom, nije bilo poginulih ni teško povrijeđenih osoba. Naime, u jednoj od ovih nesreća je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok je u drugoj bilo lakše povrijeđenih osoba.

Mještani naselja Kovanj istakli su da se posljednjih mjeseci sve češće dešavaju nesreće na ovom području.

- Nesreće se najčešće dešavaju zbog klizavog kolovoza, od Rogatice pa sve do Stjenice. Razlog za to je što je smjesa asfalta neodgovarajuća. Strahuju svi mještani, tim putem se kreću djeca. Svaki dan će ljudi ginuti na toj dionici, sve dok se ponovo ne naspe asfalt - ispričao je jedan od mještana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana