Ковањ код Рогатице: Дјечак погинуо у судару

Горан Обрадовић
Ковањ код Рогатице: Дјечак погинуо у судару

Рогатица - Александар Трифуновић (15) из Шапца је погинуо, а његова сестра Анђела (6) и отац Драган Трифуновић тешко су повријеђени у саобраћајној несрећи која се догодила на магистралном путу Романија - Рогатица, у мјесту Ковањ, потврђено је у полицији.

До несреће је дошло у четвртак око 15.20 часова када су се сударили "пежо 406", којим је управљао Драган Трифуновић и "голф 4", за чијим воланом се налазио Мурис Агановић из Сарајева.

У Центру јавне безбједности Источно Сарајево рекли су, наводећи иницијале, да је до несреће дошло када је Драган Трифуновић вјероватно усљед неприлагођене брзине изгубио контролу над возилом и прешао у супротну траку, те ударио у "голф". Том приликом погинуо је Александар, који се налазио на мјесту сувозача.

- Сви повријеђени су превезени у Дом здравља Соколац, а послије указане помоћи Драган и Анђела Трифуновић превезени су у Клинички центар Касиндо.

Незванично сазнајемо да је Трифуновић задобио контузију десног кука и прелом ребара, а дјевојчица је довезена у критичном стању, али је брзом интервенцијом спасена и сада је стабилно.

Извор близак истрази казао је да се Трифуновић заједно са дјецом тог кобног дана враћао кући са мора.

Неколико стотина метара од ове несреће, догодиле су се још двије, али, срећом, није било погинулих ни тешко повријеђених особа. Наиме, у једној од ових несрећа је причињена материјална штета на возилима, док је у другој било лакше повријеђених особа.

Мјештани насеља Ковањ истакли су да се посљедњих мјесеци све чешће дешавају несреће на овом подручју.

- Несреће се најчешће дешавају због клизавог коловоза, од Рогатице па све до Стјенице. Разлог за то је што је смјеса асфалта неодговарајућа. Страхују сви мјештани, тим путем се крећу дјеца. Сваки дан ће људи гинути на тој дионици, све док се поново не наспе асфалт - испричао је један од мјештана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана