Которварошанин дрогу носио у теретану

Невена Бунић
Которварошанин дрогу носио у теретану

Бањалука - Синиша Савић (24) из Котор Вароша ухапшен је због сумње да је диловао наркотике, а у претресу његове куће пронађено је више од пола килограма марихуане.

Которварошанин је пао у уторак послијеподне у улици Цара Душана, када су полицајци код њега открили пакетиће марихуане. Према незваничним информацијама, Савић је ухапшен након тренинга у теретани. На основу наредбе Основног суда из Котор Вароша претресена је његова кућа, гдје је такође пронађено више паковања ове дроге. У полицији су рекли да су открили око 600 грама марихуане, која ће бити послата на вјештачење.

- О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, којем ћемо након комплетирања предмета доставити извјештај о кривичном дјелу - рекла је портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.

Савић је од раније познат органима гоњења. Он је у фебруару 2015. године осуђен на три и по године затвора у бањалучком Окружном суду због разбојништва и покушаја разбојништва. Пресуди је претходио споразум о признању кривице.

Савић је осуђен због тога што је опљачкао бензинску пумпу “Нестро петрол” и покушаја пљачке кладионице “Бет лајв” у Котор Варошу. За пљачку бензинске пумпе и покушај пљачке кладионице изречене су му по двије године затвора, а након тога суд му је изрекао јединствену казну од три и по године.

Према пресуди Савић је пумпу “Нестро петрол” опљачкао 2. децембра 2014. године, 20 минута иза поноћи. Он је маскиран пријетећи пиштољем од радника на пумпи отео 400 марака.

Разбојник је тада побјегао, а већ 12. фебруара наредне године покушао је да опљачка кладионицу “Бет лајв”. Тога дана је, поново маскиран, ушао у кладионицу и радници запријетио пиштољем, тражећи да му преда новац из пазара. Међутим, у том тренутку у кладионици се налазио полицајац у цивилу, који га је спријечио у пљачки. Полицајац је искористио непажњу разбојника, те успио да га савлада и отме му оружје. Том приликом у кладионици је испаљен хитац из пиштоља, али, на срећу, нико није повријеђен, а Савићу су стављене лисице на руке.

Вагање у златари

Извор близак истрази је испричао да када су пронашли дрогу полицајци нису имали вагу којом би прецизно одредили њену количину.

- Због тога су били принуђени да дрогу однесу у златару, која посједује прецизну дигиталну вагу. С обзиром на то да је у златару са лисицама на рукама доведен и ухапшени, пролазници су помислили да је опљачкана златара - казао је извор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана