Врбањци код Бањалуке: Због љубоморе убио бившу супругу па себе

Горан Обрадовић
Врбањци код Бањалуке: Због љубоморе убио бившу супругу па себе

Котор Варош - Анте Чолић (45) из Котор Вароша због љубоморе убио је хицима из пиштоља своју бившу супругу Емину Кахрић (22), а потом починио самоубиство у породичној кући у Врбањцима код Котор Вароша.

У Центру јавне безбједности Бањалука, рекли су, наводећи иницијале, да је полицији у уторак пријављено да је нестала Кахрићева.

- Прегледом породичне куће њеног бившег супруга полицајци су пронашли два беживотна тијела у дневном боравку. Увиђајем је утврђено да је Чолић хицима из пиштоља убио бившу супругу, а потом починио самоубиство - речено је у полицији.

Према незваничним информацијама злочин је почињен у понедјељак увече, али је тијела полиција пронашла у уторак послијеподне.

- Њен очух је полицији пријавио да је она у понедјељак увече отишла и рекла им да иде на састанак са неким момком, али када се није вратила кући он је у уторак око 11 часова пријавио нестанак, а тијела је полиција пронашла око 17 часова - рекао је извор близак истрази.

Један од Чолићевих комшија испричао је да су сви у шоку и да је он био добар човјек који је помагао познаницима, али да је био изузетно љубоморан.

- Као пријатељ и комшија је био веома добар, али сам чуо да је био болесно љубоморан поготово на своју много млађу супругу. Увијек је био у страху да га вара са другим мушкарцем и због тога јој је често правио проблеме, због чега га је она напустила, послије неколико мјесеци брака - рекао је мјештанин Врбањаца.

Он је додао да је Чолић дуго радио у Италији, али да се одавно вратио и боравио сам у тој кући.

- Повремено је радио на багеру и возио је камион, а његова породица живи у Хрватској - истакао је поменути комшија.

Рођак од Анте Чолића испричао је да иако нису били више у браку, да су се и даље вољели и често посјећивали.

- Она је готово сваког дана долазила код њега кући и одлично су се слагали. Заиста не знам што му је требало да ово уради. Све нас је то шокирало. Никада нико није могао да посумња да би он урадио нешто овакво - рекао је Чолићев рођак.

Чланови породице убијене Кахрићеве истакли су да га је оставила зато што је био изузетно љубоморан и да она то више није могла да поднесе.

- Од када су се разишли он јој је често слао поруке на мобилни телефон и молио да се врати да дође код њега. Она му никада није одговарала на те поруке. Чула сам да јој је у понедјељак увече послао поруку да дође до њега да му помогне да преведе неке документе, који су му требали за посао. Када је она отишла код њега, поново су се посвађали и он је убио њу, па затим и себе - рекла је једна од рођака Кахрићеве.

Према њеним ријечима Чолић је Кахрићевој забрањивао да студира, али је она и поред тога успјела да заврши факултет.

- Иако није узимала новац од њега, јер је имала рођака у иностранству који су јој помагали, он јој је забрањивао да ради. Када се запослила у предузећу Механичке конструкције у Котор Варошу он јој је забранио да иде на посао, па је морала то да напусти - рекла је поменута рођака.

Пуцао у сљепоочницу

Послије проналаска тијела Анте Чолића и Емине Кахрић, дежурни тужилац је наредио да се обави обдукција.

- Утврђено да је Чолић у понедјељак увече убио Кахрићеву пуцајући јој из пиштоља у сљепоочницу, а затим себе убио такође хицем у главу - рекао је извор близак истрази.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана