Kotor Varoš: Prodajom lažnih diploma zaradio 5.350 KM

N. T.
Kotor Varoš: Prodajom lažnih diploma zaradio 5.350 KM

Kotor Varoš - Bivši direktor Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” u Kotor Varošu Velimir Đaković (57) iz tog grada optužen je da je u više navrata izdao duplikate svjedočanstava i falsifikovane diplome ove škole i to naplatio oko 5.350 KM.

Optužnicom su obuhvaćeni i Radislav Pljevaljčić (38) i Branka Višnjić-Govedarica (35) iz Foče, te Borislav Kelečević (53) iz Laktaša.

Optužnicu je podiglo banjalučko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Osnovni sud u Kotor Varošu. Prema optužnici, Đaković je tokom 2011. za novac izdao šest falsifikovanih diploma škole u kojoj je bio direktor. Lažne diplome izdao je i saoptuženima koji su ih, iako su znali da su falsifikat, upotrijebili kao prave. Pljevaljčića i Govedaricu optužnica tereti da su falsifikovane diplome iskoristili radi zaposlenja u Kazneno-popravnom zavodu Foča. Kelečevića terete da je falsifikovanu diplomu pomenute srednje škole predao u opštinu Laktaši kako bi je ovjerio i upisao u radnu knjižicu. Zatim je knjižicu s tim upisom dostavio u svoj dosije u “Elektrokrajini” Banjaluka, gdje je bio zaposlen. Đakovića optužnica tereti za zloupotrebe položaja i ovlašćenja i falsifikovanje i uništavanje službene isprave, a Pljevaljčića, Govedaricu i Kelečevića za falsifikovanje isprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana