Kostić šamarao konobara pred objektivom kamere

Nebojša Tomašević
Kostić šamarao konobara pred objektivom kamere

Banjaluka - Dejan Kostić Dela (29) iz Banjaluke uhapšen je zbog maltretiranja i šamaranja konobara u kafiću “Armando” u banjalučkom naselju Starčevica, u kojem je samo nekoliko časova ranije pretukao sugrađanina Miloša M.

Kostiću su lisice na ruke stavljene nakon što se na društvenim mrežama pojavio video-snimak kako tuče konobara. Na snimku se vidi kako šamara mladića, hvata ga za vrat i tjera da za sebe kaže da je pi..a.

Policija je reagovala i uhapsila nasilnika. Osim ovoga, u ponedjeljak se pojavio još jedan video-snimak na kojem Kostić maltretira drugog mladića u svom autu na koga galami i ispituje o onome što se dan ranije dešavalo u kafiću “Armando”.

Uplašeni mladić priča da je Kostić kada je ušao u kafić udario gosta, a da je na njega drugi gost bacio flašu. Govori da je “Dela uvijek pomagao klincima i da ih je štitio, a da su oni sa kojima se tukao maltretirali i tukli te klince i vodili ih da duvaju”. Na ovom snimku se vidi i kako Kostić udara mladića po vratu, a na kraju mu kaže: “Da si malo stariji, otkinuo bih ti glavu”. Na društvenim mrežama pojavilo se i nekoliko snimaka u kojima pojedini Banjalučani hvale uhapšenog i govore da ih je on uvijek branio. Jedan od snimaka je objavio i fudbaler Borca Dejan Zarić, koji govori u superlativu o Kostiću.

- Pomogao si nas kad god si mogao, davao si para, svega, gurn'o si nas u Borac. Kapa do poda - kazao je na snimku Zarić.

Policijska uprava Banjaluka, navodeći inicijale, saopštila je da Kostića sumnjiče da je počinio nasilničko ponašanje.

- Osumnjičenog D. K. teretimo da je nakon učestvovanja u narušavanju javnog reda i mira 24. aprila ponovo došao u ugostiteljski objekat, gdje je fizički i psihički zlostavljao dvadesettrogodišnjaka. Identifikovan je i uhapšen na osnovu video-snimka objavljenog na društvenim mrežama na kojem se vidi maltretiranje - rekla je portparolka PU Banjaluka Marija Markanović.

Kostić je zbog narušavanja reda i mira u kafiću “Armando”, odnosno napada na Miloša M., prekršajno kažnjen jer žrtva nije tražila njegovo krivično gonjenje. Na teret su mu stavljeni tuča i fizički napad. Kostić je član Skupštine Fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke i vođa navijačke grupe “lešinari”.

Poznat policiji

Dejan Kostić je poznat policiji, a više puta je sumnjičen za učešće u tučama. Odležao je pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila, koje je počinio sa više osoba u aprilu 2010. godine. Na stupcima crne hronike bio je u aprilu prošle godine kada je dva puta izboden nožem u banjalučkom naselju Lazarevo, zbog čega je uhapšen Stefan B. Kostić je kasnije tvrdio da je uboden nesrećnim slučajem i da nije bilo sukoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana