Kostajnica: Učenica poginula idući po diplomu

Goran Obradović
Kostajnica: Učenica poginula idući po diplomu

Kostajnica - Maloljetna Ivana Bajić (17) iz Kostajnice poginula je, a njen očuh Dubravko Starčević (43) i prijateljica Ana Rajković (17) povrijeđeni su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče na putu Kostajnica - Novi Grad u mjestu Mrakodol kod Kostajnice.

Do ove tragedije je došlo oko 7.40 časova, kada je Starčević izgubio kontrolu nad "opel kalibrom" te udario u bankinu, potom pokušao da smiri automobil, ali je sletio u kanal pored puta i prevrnuo se.

Bajićeva je od zadobijenih povreda preminula na mjestu nesreće, dok su Starčević i Rajkovićeva prevezeni u prijedorsku bolnicu.

- Rajkovićevoj je pomoć ukazana u prijedorskoj bolnici, gdje je zadržana na liječenju i nalazi se van životne opasnosti. Starčević je poslije pregleda u bolnici pušten na kućno liječenje - rekao je izvor blizak istrazi.

Mještani sela Mrakodol, gdje se dogodila ova teška nesreća, pričaju da su u šoku i da još ne mogu da vjeruju da se to dogodilo.

- Poznajem Starčevića odranije i riječ je o dobrom čovjeku. Čula sam da su u srijedu ujutro krenuli iz Kostajnice u Novi Grad da bi Ivana i Ana podigle diplome u školi za završen treći razred Gimnazije "Petar Kočić". Ne znam kako se desila nesreća, jer je riječ o ravnom dijelu puta - rekla je jedna mještanka.

Ona je dodala da komšije pričaju da je najvjerovatnije ispred vozila istrčala neka životinja i da je vozač pokušao da je izbjegne.

- Tada je izgubio kontrolu nad vozilom, te sletio sa puta i prevrnuo se - rekla je pomenuta mještanka.

U Okružnom tužilaštvu Banjaluka su rekli da je uviđaj poslije nesreće obavio dežurni tužilac Siniša Marković, zajedno sa saobraćajnom policijom iz Prijedora.

- Tužilac je naložio da se obave sva potrebna vještačenja, da bi bilo utvrđeno kako je došlo do nesreće, kao i obdukcija tijela nastradale - saopšteno je iz Tužilaštva.

Najbolje prijateljice

U Gimnaziji u Novom Gradu rekli su da su bili šokirani ovom informacijom.

Naveli su da su Ivana Bajić i Ana Rajković bile najbolje prijateljice i među najboljim učenicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana