Kosijerom pretukao graničnog policajca

N. T.
Kosijerom pretukao graničnog policajca

Berkovići - Darko Duka (34) iz Berkovića uhapšen je zbog sumnje da je ratarskom alatkom kosijer pretukao sugrađanina, graničnog policajaca BiH Duška Domazeta (45) i nanio mu teške povrede po ruci i vratu.

Sve se desilo u četvrtak oko 21 čas ispred lokalne kafane “Pio” u Berkovićima. Povrijeđeni graničar prvo je prevezen u Dom zdravlja, odakle je prebačen u trebinjsku bolnicu, dok je napadač pobjegao. Izvor blizak istrazi je kazao da je Duka pronađen i uhapšen 11 časova kasnije.

- Duka je ispitan na okolnosti tuče i povređivanja Domazeta. Motiv zločina se ispituje, ali, kako se priča, svemu je prethodila svađa i pijančenje - rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Jedan mještanin Berkovića, ne želeći da mu pominjemo ime, kazao je da se radi o “pijanskoj tuči”.

- Duka i Domazet su prethodno bili na proslavi Dana opštine, a zatim su otišli u kafanu. Tokom druženja su se zbog nečega posvađali i naguravali - kazao je ovaj izvor.

Dodao je da su poslije nekog vremena izašli iz kafane i da je Duka otišao kući, pa niko nije očekivao da će doći do tuče.

- Svi smo mislili da je sukob završen i Domazet je kretao kući. Međutim, iznenada se pred kafanom pojavio Duka noseći kosijer, kojim je napao Domazeta. Shvativši da je đavo odnio šalu, Domazet je podigao ruku kako bi se odbranio, ali ga je Duka udario po njoj, te zakačio po vratu i glavi, a zatim pobjegao - rekao je ovaj Berkovčanin.

Dodao je da je kasnije čuo da se Duka od kuće do kafane “Pio” vratio u namjeri da se razračuna s Domazetom.

- Ipak, šta se desilo i zašto, to još niko ne zna. Da li su njih dvojica bili pijani i zbog čega su se sukobili, valjda će utvrditi policija - kazao je izvor blizak istrazi.

U Policijskoj upravi Trebinje, ne navodeći identitet,  potvrdili su da im je prijavljeno da je u Berkovićima ispred kafane jedna osoba napala drugu.

- U toku je istraga i rad na dokumentovanju krivičnog djela teška povreda - kazali su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana