Косијером претукао граничног полицајца

Н. Т.
Косијером претукао граничног полицајца

Берковићи - Дарко Дука (34) из Берковића ухапшен је због сумње да је ратарском алатком косијер претукао суграђанина, граничног полицајаца БиХ Душка Домазета (45) и нанио му тешке повреде по руци и врату.

Све се десило у четвртак око 21 час испред локалне кафане “Пио” у Берковићима. Повријеђени граничар прво је превезен у Дом здравља, одакле је пребачен у требињску болницу, док је нападач побјегао. Извор близак истрази је казао да је Дука пронађен и ухапшен 11 часова касније.

- Дука је испитан на околности туче и повређивања Домазета. Мотив злочина се испитује, али, како се прича, свему је претходила свађа и пијанчење - рекао је извор “Гласа Српске”.

Један мјештанин Берковића, не желећи да му помињемо име, казао је да се ради о “пијанској тучи”.

- Дука и Домазет су претходно били на прослави Дана општине, а затим су отишли у кафану. Током дружења су се због нечега посвађали и нагуравали - казао је овај извор.

Додао је да су послије неког времена изашли из кафане и да је Дука отишао кући, па нико није очекивао да ће доћи до туче.

- Сви смо мислили да је сукоб завршен и Домазет је кретао кући. Међутим, изненада се пред кафаном појавио Дука носећи косијер, којим је напао Домазета. Схвативши да је ђаво однио шалу, Домазет је подигао руку како би се одбранио, али га је Дука ударио по њој, те закачио по врату и глави, а затим побјегао - рекао је овај Берковчанин.

Додао је да је касније чуо да се Дука од куће до кафане “Пио” вратио у намјери да се разрачуна с Домазетом.

- Ипак, шта се десило и зашто, то још нико не зна. Да ли су њих двојица били пијани и због чега су се сукобили, ваљда ће утврдити полиција - казао је извор близак истрази.

У Полицијској управи Требиње, не наводећи идентитет,  потврдили су да им је пријављено да је у Берковићима испред кафане једна особа напала другу.

- У току је истрага и рад на документовању кривичног дјела тешка повреда - казали су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана