Konobarica zavodila i pljačkala goste

Nebojša Tomašević
Konobarica zavodila i pljačkala goste

Brčko - Željka Davidović (32) iz Vukovara optužena je da je zavodila goste kafane "Kaskada" u mjestu Gornji Rahić kod Brčkog i sa dva saučesnika od njih ukrala više od 15.000 KM nakon što bi ih oni omamili tabletama klozapin.

Optužnicu protiv nje je podiglo Tužilaštvo Brčko distrikta koje je ranije u ovom slučaju optužilo njene saučesnike, vlasnika kafane "Kaskada" Zijada Karalića (42) zvanog Gike i Lidiju Dimković (36) iz Brčkog.

Davidovićevu optužnica tereti  da je u dva navrata pomogla Dimkovićevoj i Karaliću da opljačkaju dva gosta tako što ih je zavodila dok su oni u piće stavljali klozapin antipsihotik kojim su omamljivali svoje žrtve. Nakon što bi antipsihotik djelovao, trojac je  realizovao svoj plan krađe. Prema optužnici prvi zavodnički plan krađe Davidovićeva je sprovela u noći između 9. i 10. marta prošle godine kada je u kafanu "Kaskada" ušao N. N. i naručio alkoholno piće. Čim su uvidjeli da on ima novaca Karalić i Dimkovićeva su pozvali Davidovićevu da ga zavede dok ga oni ne omame klozapinom. Ona je  sjela blizu N. N. te ga počela grliti, a raskopčala mu je i pantalone te ga dodirivala po intimnim dijelovima tijela. Za to vrijeme Dimkovićeva ga je posluživala pićem u koje je ubačen klozapin. Nakon što je antipsihotik omamio gosta, Karalić mu je iz odjeće ukrao 1.400 KM i 3.000 evra što je ukupno oko 7.300 KM i dokumente.

Drugi slučaj u kome je Davidovićeva učestvovala u krađi novca od drogiranih gostiju desio se lani u noći 22. marta. Tada je Karalić ispred kafane susreo K. F. i pozvao ga na piće. Kada je spazio da njegov gost ima novaca, on i Dimkovićeva ponovo su pozvali Davidovićevu u zavodničku akciju. Ona je kao i u prvom slučaju sjela do gosta i zavodila ga, dok mu je pomenuti dvojac stavio klozapin u piće. Nakon nekog vremena trojac je gosta ubijedio da odu do kafane "Pal mal" gdje su pili alkohol. Kada je gost omamljen predložili su mu da idu kući, pa su njega i Dadvidovićevu smjestili na zadnje sjedište vozila. Ona ga je tu zavodila i skinula mu pantalone te ponudila seks, a zato vrijeme Karalić mu je ukrao oko 5.400 američkih dolara, odnosno 8.958 KM. Nakon toga su pobjegli.

Karalić

Optužnica protiv Zijada Karalića i Lidije Dimković podignuta je još u novembru lani. Njima je na teret je stavljeno da su od gostiju koje su omamili klozapinom ukrali  oko  30.000 KM od gostiju.

Karalića osim toga terete da je sam, nakon upotrebe klozapina, na isti način opljačkao dva gosta od kojih je ukrao blizu 12.000 KM. Protiv Karalića i Dimkovićeve već se vodi sudski proces u Osnovnom sudu u Brčkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana