Комшије заратиле због земље и стоке

Комшије заратиле због земље и стоке 04.09.2018 10:12 | nezavisne.com

ВАРЕШ - Полиција ће против Енеса Ибрахимовића (55) из Доње Оћевије, општина Вареш, доставити Тужилаштву извјештај који га терети да је претукао комшију Недељка Савића (73), код којег су дијагностиковане животно угрожавајуће повреде!

Судећи по информацијама из полиције, позадина обрачуна, у којем је повријеђен и Ибрахимовић, и те како је својствена за наше просторе.

“У складу с упутама тужиоца, полицајци су поред увиђаја предузели и све друге потребне мјере и радње, којима се дошло до сазнања да се ради о проблему који траје већ дужи период, а тиче се кориштења земље, путева и кретања стоке, као и вербалних конфликата произашлих из тог проблема”, казали су за “Независне” из МУП-а ЗДК.

Међутим, Недељков син Драган Савић тврди да је његов отац жртва тортуре.

“Мој отац је повратник на своје огњиште у ФБиХ, гдје живи са супругом Радом. Притисци су се досад углавном односили на лакше пријетње и крађу стоке, што су они некако трпјели, уз пријављивање полицији. Али, застрашивање је повећано, да би 29. августа Ибрахимовић напао Недељка и нанио му тешке повреде, које се са сигурношћу могу окарактерисати као покушај убиства”, наводи Драган Савић.

Из полиције нам је, са друге стране, уз навођење иницијала, речено да им се 29. августа прво обратио Ибрахимовић те пријавио да га је металним вилама напао Савић.

Како додају, након тога патрола је отишла на лице мјеста, а у међувремену им се обратила и Недељкова супруга, која је пријавила да је Недељка претукао Ибрахимовић.

“Доласком на лице мјеста полицајци су утврдили да је дошло до туче између тих лица те да су обојица повријеђени, с тим што су код Н.С. у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву констатоване тешке повреде, животно угрожавајуће”, напомињу из полиције.

Из МУП-а ЗДК наводе да је тужилац овластио полицајце да предузму све потребне мјере и радње на утврђивању свих чињеница и околности овог догађаја.

Међутим, Драган Савић каже да раније пријаве полицији нису уродиле плодом. Додаје да је сада ситуација кулминирала, те да је његов отац претучен коцем, док се вилама, ако их је и користио, бранио. С Ибрахимовићем нисмо успјели ступити у контакт.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица