Комшије аутом подлетјеле под аутобус у бањалучком насељу Лауш

Небојша Томашевић
Комшије аутом подлетјеле под аутобус у бањалучком насељу Лауш

Бањалука - Четири особе, међу којима и тинејџерка, повријеђени су у судару “голфа 4” и аутобуса превозника “Жак турс” у Карађорђевој улици у бањалучком насељу Лауш.

Несрећа се десила јуче ујутро, а повријеђени су возач “голфа” Ђемал Тахримановић (54) његове сапутнице В. Л. (16) и Гордана Лужија (44), као и возач аутобуса Радивој Галић (51). Од силине судара “голф” је уништен, па су ватрогасци морали да сијеку лим како би извукли унесрећене. Незванично сазнајемо да се након извлачења из возила малољетница В. Л. накратко онесвијестила, али је брзо дошла к себи. Сви повријеђени су санитетским возилима Хитне помоћи превезени у Универзитетски клинички центар Републике Српске. На лијечењу су задржани Лужија, малољетна В. Л. и Тахримановић, док је возач аутобуса Галић пуштен на кућно лијечење јер је задобио лаке повреде.

Нико од путника у аутобусу није повријеђен. Мјештани Лауша су испричали да је до несреће дошло навјероватније када је “голф” обилазећи ауто испред себе прешао на лијеву траку и подлетио под аутобус који није уочио на вријеме.

- Од дјевојке која је то гледала чуо сам да је “голф” ишао према граду, а аутобус му је долазио у сусрет. Према њеној причи у моментима несреће неко возило стало је испред “голфа”, који је да не би у њега ударио, прешао у супротну страну. Тада је наишао аутобус па је дошло до стравичног судара - казао је један мјештанин Лауша не желећи да му наводимо име.

Додао је да је чуо да је возач аутобуса покушао да избјегне ауто, због чега се и попео дијелом на тротоар.

- Ипак није успио, а од силине удара аутобус је “голфа” одгурао неколико метара даље и окренуо га на цести. Неки људи су одмах притрчали унесрећенима у возилу. Жена која је сједила на сувозачевом мјесту била је крвава - казао је овај мјештанин Лауша.

Од познаника повријеђених сазнали смо да су Ђемал Тахировић и Гордана Лужија комшије и да живе у Бронзаном Мајдану. У вријеме несреће Тахировић је Лужију и малољетницу повезао до града. На мјесту несреће били су и представници фирме “Жак турс” који су кратко прокоментарисали да је најважније да су сви живи. У Полицијској управи Бањалука потврдили су да се десила несрећа и истакли да не могу да откривају  детаље док се не заврши истрага и увиђај.

Повреде

Из УКЦ-а РС саопштили су да је  Л. В. (16) задобила  повреде главе и грудног коша, те да су све даље прогнозе у вези са њеним здравственим стањем неизвјесне.

Наводећи иницијале казали су да је пацијенту Гордани Лужији поломљена надлактица и десна подлактица, док је трећи теже повријеђени Ђемал Тахримановић задобио прелом скочног зглоба и упућен је на даље претраге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана