Komšija silovao staricu?

N. B.
Komšija silovao staricu?

Ključ - Tridesetsedmogodišnji muškarac iz Ključa uhapšen je zbog sumnje da je silovao komšinicu (71).

Sve se, navodno, desilo u ponedjeljak u jednom selu nadomak Ključa, a slučaj je prijavljen oko 17 časova. Policiju je pozvao staričin sin, koji je došao u posjetu iz Banjaluke. On je primijetio da nešto nije u redu, nakon čega mu je nesrećna žena sve ispričala. Osumnjičeni je uhapšen istog dana oko 20 časova, a navodno je bio pijan. Nezvanično, Ključanin je napastvovao staricu na livadi u blizini njene kuće.

- Obavili smo uviđaj, a osumnjičenog teretimo za silovanje. Izuzeta je odjeća, a biće urađen ljekarski i ginekološki pregled žene. Sa svim je upoznat kantonalni tužilac - kazao je portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić dodavši da ne može dati više detalja.

Uhapšeni će nakon ispitivanja biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva USK.

Starica V. Lj. teško je povrijeđena nakon što je u ponedjeljak naveče pretukao i opljačkao Asmir A. (38) u njenoj kući u Zvečajskoj ulici u Zenici. Starica je istražiocima ispričala da je razbojnik oko 21 čas ušao u njenu kuću, oborio je na pod i šutirao. Nakon toga starici je strgnuo zlatnu ogrlicu sa vrata i pobjegao. Razbojnik je uhapšen samo dva časa nakon pljačke. Starica je zbrinuta u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

- Osumnjičeni je lančić prodao sugrađanki B. A., kod koje smo pronašli nakit. Teretimo ga za razbojništvo. O slučaju je obaviješteno i kantonalno tužilaštvo - rekla je portparolka MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana