Кокаин растурали у четири ноћна клуба у Бањалуци

Небојша Томашевић
Кокаин растурали у четири ноћна клуба у Бањалуци

Бањалука - Осумњиченом Милану Милановићу (24) званом Србо стављено је на терет да је викендом продавао кокаин у четири позната бањалучка ноћна клуба у сарадњи са Зораном Тешановићем (37) и другим осумњиченим лицима који су обезбјеђивали поједине клубове, наведено је у документацији из истраге акције “Арсенал”, а која је у посједу “Гласа Српске”.

У овој акцији у сриједу је ухапшено седам лица, након чега су на слободу пуштена четири, а осим Милановића и Тешановића, задржан је и Зоран Ћевриз (29) из Бањалуке. Истрагом су обухваћени Игор Зарић који је означен као вођа  групе нарко-дилера, као и Слободан Станковић (22), али су они избјегли хапшење и за њима је расписана потјерница. Према полицијској истрази, Милановић је дрогу у ноћним клубовима диловао углавном петком и суботом, да би у касним јутарњим часовима одлазио до другог кафића гдје је лицима за која је шверцовао наркотике предао новац, а за узврат је добијао проценат. Полиција је дошла до сазнања да је Ћевриз 27. јануара ове године ишао у Београд како би купио кокаин и довезао га у Бањалуку и да се тамо састао са осумњиченим Зарићем. По повратку полиција га је пратила, те у Прњавору зауставила возило и претресла га. Међутим, тада није пронађена дрога, али јесте 600 КМ. Осумњичене из акције “Арсенал” терете да су продавали наркотике на подручју Бањалуке од јануара 2016. до 16. маја ове године. Дрогу су продавали по цијенама од 50 до 100 КМ, зависно од врсте и квалитета, а  вријеме, мјесто и цијену договарали су путем телефона.

Тако су Зарић, Станковић и Ћевриз осумњичени да су препродавали кокаин, марихуану и спид од 1. јануара 2016. до 16. маја ове године. Наведено је да су Милановић и Тешановић продавали кокаин и марихуану од 1. фебруара до 16. маја ове године. Истрагом је утврђено да је осумњичени Зарић након што је од њега 16. септембра лани одузета дрога и новац у вриједности од око 17.000 КМ, ангажовао Ћевриза да наплаћује дугове од лица којима је он давао дрогу на “лер” или одгођено плаћање. Истрага је показала да су осумњичени у телефонским разговорима били веома опрезни. Често су путем телефона само звонили један другом, односно “трзали” како би дали сигнале. Осумњичени Тешановић је радник Градске управе Бањалука, Одсјека за паркинге. Због сумње да се бави шверцом дроге хапшен је 25. августа прошле године када је бјежао од полиције с паркинга испред “Краша”. Полиција је имала дојаву да на том мјесту планира да преда дрогу одређеним лицима. Убрзо је ухапшен, али код њега није пронађено ништа и сумња се да је наркотике одбацио. У акцији “Арсенал” били су ухапшени и Игор Арсенић и његов брат Звјездан (24), те Мирослав Милетић (29) и Боран Пејаковић (42). Они су изјавили да немају везе са дрогом.

Притвор

Тужилаштво је након испитивања предложило једномјесечни притвор за Милана Милановића (24), Зорана Тешановића (37) и

Зорана Ћевриза (29) због бојазни да ће утицати на свједоке и саучеснике. Тужилаштво у приједлогу тврди да је потребно саслушати још нека лица на која би осумњичени могли утицати да измијене изјаве, а осим тога, Ћевриз би могао да разговара путем телефона с Игором Зарићем који је у бјекству. Њихови адвокати Зоран Јошић, Јадранка Ивановић и Бојан Микановић противили су се одређивању притвора јер сматрају да за то нема основа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана