Код ученика у Великој Кладуши пронашли вагу, ножеве, сатару и боксер

nezavisne.com
Код ученика у Великој Кладуши пронашли вагу, ножеве, сатару и боксер

Велика Кладуша - Полицијски истражиоци МУП-а УСК извршили су у петак претрес у Првој средњој школи “Др Хусеин Џанић” у Великој Кладуши и акција је била усмјерена ка спречавању и сузбијању трговине опојним дрогама, а запањујуће је оно што су нашли код ђака.

Полицајци су током акције код једног ученика пронашли и изузели дигиталну вагу за прецизно мјерење, а код четири ученика, од којих су двојица малољетници, пронађено је хладно оружје и то неколико преклопних ножева, сатара и боксер.

Из полиције су истакли како је акција изведена по наредби Опћинског суда у Великој Кладуши, а на основу раније добијених информација од стране одговорних лица у школи да поједини средњошколци у школски објекат уносе опојну другу марихуану те је продају другим ученицима.

“Пунољетним ученицима код којих су пронађени наведни предмети биће уручени прекршајни налози због почињеног прекршаја ношење предмета подесних за наношење тјелесних повреда на јавном мјесту, док ће против родитеља и малољетних лица на основу Закона о јавном реду и миру Опћинском суду Велика Кладуша бити достављен захтјев за покретање прекршајног поступка”, саопштили су из полиције.

У петак смо контактирали надлежне у поменутој школи, гдје су нам рекли како је директор одсутан, али да ће се више информација о овом догађају знати након састанка с представницима родитеља ученика, који је био заказан тај дан у послијеподневним сатима.

Незванично сазнајемо како група ученика завршних разреда већ дуже вријеме ствара проблеме у овој школи. Према тим информацијама, они малтретирају друге ученике и наставнике, а ситуација се отела контроли када се прочуло да доносе дрогу у школу и тјерају друге средњошколце да је купе.

Према информацијама МУП-а УСК, највећи број случајева вршњачког насиља у овом кантону догађа се управо унутар школа и број оваквих догађаја се повећава из године у годину.

Према мишљењу стручњака, ово стање је детерминисано низом фактора и сматра се како на то пресудно утиче тешка економска ситуација у друштву, која генерише проблеме унутар породице, што води насилном понашању родитеља, а потом и дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана