Код преминулог пацијента из Дервенте пронашли око 70.000 КМ

Срна
Код преминулог пацијента из Дервенте пронашли око 70.000 КМ

Добој - Смрт пацијента Јове Ћулибрка (68) из Дервенте дигла је на ноге добојску болницу "Свети апостол Лука" јер је у његовој торбици након што је преминуо пронађено, како незванично сазнају "Независне", око 70.000 КМ, а које тренутно немају коме да предају, јер није био ожењен и нема ближу породицу.

- Пацијент је имао код себе мушку торбицу. Ту је све било у коверти, новац и штедна књижица. То су ипак приватне ствари, не бих причала о детаљима, колико чега - рекла је љекар Рада Стјепановић.

Ћулибрк је протеклог викенда умро на Одјељењу пулмологије, гдје је примљен 30. октобра, а по доласку у болницу оставио је број телефона своје комшинице у Дервенти, која је обавијештена о његовој смрти.

- Пацијент је сам, неожењен. Ми смо контактирали са оним кога је он навео  у процедури. Написао је број телефона комшинице. Ја сам са њом лично контактирала и она је рекла да он има ваљда полубраћу. Међутим, за сада се нико није појавио - каже Стјепановићева и истиче да је пронађени новац предат у управу болнице.

Преминули пацијент, који је иначе рођен у Босанском Петровцу, а по занимању је био рударски инжењер, није имао здравствено осигурање, а по доласку у болницу је пријавио само дио новца и мобилни телефон.

- Пацијент се код нас појавио у таквом стању скоро као да је бескућник, запуштен - прича главна сестра одјељења Споменка Ђурановић. Она је у разговору с њим покушала да нађе начин на који ће измирити трошкове лијечења, с обзиром на то да није био осигуран.

- Он је рекао да има код себе нешто новца и по некој мојој слободној процјени то би било то да покрије трошкове лијечења - каже Ђурановићева те додаје да Ћулибрка за вријеме боравка у болници нико није посјетио.

С обзиром на то да званично нема ближих сродника, болница је контактирала са дервентским Центром за социјални рад, који ће преузети тијело и организовати сахрану, док би полиција требало да преузме новац и уђе у траг насљедницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана