Kobne povrede u saobraćajnoj nesreći Slađane Guduraš

Dejan Jovičić
Kobne povrede u saobraćajnoj nesreći Slađane Guduraš

Srbac - Rezultati obdukcije tijela preminule banjalučke starlete Slađane Guduraš potvrđuju da su uzrok smrti višestruke tjelesne povrede koje su nastale nakon slijetanja njenog "golfa 5" sa kolovoza u naselju Kuzmin u Srbiji.

Potvrda o njenoj smrti juče je i zvanično stigla u srbački Dom zdravlja, a još se čekaju rezultati vještačenja automobila koje će biti obavljeno narednih dana.

Ova vijest je dotukla Slađaninu majku Jelku Pantić, koja je sada sigurna da se radi o njenoj kćerki jedinici iako još nije dobila nikakvu zvaničnu informaciju od policijskih institucija.

- Sada je jasno da se radi o mojoj Slađi, a to sam i naslućivala. Ne znam šta da radim sa sobom, ne mogu da dišem i srce hoće da mi pukne. Želim da odem lično po nju, ali mi izgleda neće biti dozvoljeno, jer nemam odgovarajuća lična dokumenta - rekla je Jelka u suzama.

Kako je istakla, kada je čekala ovoliko dugo da sazna šta se desilo sa njenom kćerkom, izdržaće još dan-dva da je pogrebnici dovezu.

- Ne znam da li ću imati dovoljno snage da je vidim. Ovo je kraj, za mene nakon njene sahrane nema života - neutješna je Jelka.

Radnici srbačkog pogrebnog preduzeća "Siniša" u petak su trebali da krenu za Novi Sad da preuzmu njeno tijelo sa obdukcije, a ukoliko ne bude problema prilikom transporta tijela, sahrana bi mogla biti obavljena u subotu na gradskom groblju u Srpcu.

Momak Guduraševe Zoran Makivić ogorčen je što se ova priča razvukla na cijelu sedmicu iako je misterija mogla biti razriješena nakon dva dana.

- Svi su govorili da je sve radila smišljeno i niko nije htio da mrdne prstom. Prvi sam kontaktirao sa policijom i lično se angažovao da je pronađem jer je znam 15 godina, od čega smo dvije godine neprekidno bili u vezi. Dijelili smo sve tajne i znao sam neke stvari o njoj koje nije znala ni rođena majka. Odmah sam posumnjao da nešto nije u redu, ali je bilo teško boriti se protiv vjetrenjača - ističe Zoran.

On kaže da je prošlo nekoliko dana, a da niko nije obavijestio MUP Srbije da se traga za nestalom djevojkom.

Prema njegovim riječima, lično ga je zvao policijski inspektor iz Beograda koji je čuo za slučaj iz medija i zamolio da se ubrza postupak i da im bude poslat zvaničan dopis.

- Sarajevski Interpol je trebalo da im to pošalje, ali im je iz CJB Banjaluka stigao samo zahtjev poslat 12. decembra koji se odnosi na raspisivanje potrage na nivou BiH, a ne na međunarodnu potragu. Prebacivali su lopticu i svaljivali krivicu jedni na druge, a ona je ležala zatočena u automobilu - revoltiran je Makivić.

On je istakao da, kada se ovako nešto desi u zapadnim zemljama, tijelo bude locirano putem mobilnog telefona isti dan.

- Na kraju je nije pronašla policija, već lokalni mještani koji su vidjeli "golf" na krovu u gustom šiblju - ispričao je Makivić.

Dopisivanje

Zoran Makivić je rekao da se noć prije tragedije dopisivao sa Slađom Guduraš do kasnih noćnih časova jer mu je napisala da joj se ne ide na spavanje.

- Tada je bila u stanu u Beogradu. Na dan pogibije otišla je u Bijeljinu do fakulteta i da obiđe svoj butik. Razmijenili smo par poruka i sve je bilo u redu. Krenula je za Beograd i od tada joj se gubio svaki trag. Bila je dobar vozač, a tim putem je prošla na stotine puta - priča Zoran.

On ističe da ju je zavoljela cijela njegova porodica i da će se svi istinski potruditi da pomognu njenoj majci Jelki da Slađanu Guduraš dostojno isprati na vječni počinak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana