Кобне повреде у саобраћајној несрећи Слађане Гудураш

Дејан Јовичић
Кобне повреде у саобраћајној несрећи Слађане Гудураш

Србац - Резултати обдукције тијела преминуле бањалучке старлете Слађане Гудураш потврђују да су узрок смрти вишеструке тјелесне повреде које су настале након слијетања њеног "голфа 5" са коловоза у насељу Кузмин у Србији.

Потврда о њеној смрти јуче је и званично стигла у србачки Дом здравља, а још се чекају резултати вјештачења аутомобила које ће бити обављено наредних дана.

Ова вијест је дотукла Слађанину мајку Јелку Пантић, која је сада сигурна да се ради о њеној кћерки јединици иако још није добила никакву званичну информацију од полицијских институција.

- Сада је јасно да се ради о мојој Слађи, а то сам и наслућивала. Не знам шта да радим са собом, не могу да дишем и срце хоће да ми пукне. Желим да одем лично по њу, али ми изгледа неће бити дозвољено, јер немам одговарајућа лична документа - рекла је Јелка у сузама.

Како је истакла, када је чекала оволико дуго да сазна шта се десило са њеном кћерком, издржаће још дан-два да је погребници довезу.

- Не знам да ли ћу имати довољно снаге да је видим. Ово је крај, за мене након њене сахране нема живота - неутјешна је Јелка.

Радници србачког погребног предузећа "Синиша" у петак су требали да крену за Нови Сад да преузму њено тијело са обдукције, а уколико не буде проблема приликом транспорта тијела, сахрана би могла бити обављена у суботу на градском гробљу у Српцу.

Момак Гудурашеве Зоран Макивић огорчен је што се ова прича развукла на цијелу седмицу иако је мистерија могла бити разријешена након два дана.

- Сви су говорили да је све радила смишљено и нико није хтио да мрдне прстом. Први сам контактирао са полицијом и лично се ангажовао да је пронађем јер је знам 15 година, од чега смо двије године непрекидно били у вези. Дијелили смо све тајне и знао сам неке ствари о њој које није знала ни рођена мајка. Одмах сам посумњао да нешто није у реду, али је било тешко борити се против вјетрењача - истиче Зоран.

Он каже да је прошло неколико дана, а да нико није обавијестио МУП Србије да се трага за несталом дјевојком.

Према његовим ријечима, лично га је звао полицијски инспектор из Београда који је чуо за случај из медија и замолио да се убрза поступак и да им буде послат званичан допис.

- Сарајевски Интерпол је требало да им то пошаље, али им је из ЦЈБ Бањалука стигао само захтјев послат 12. децембра који се односи на расписивање потраге на нивоу БиХ, а не на међународну потрагу. Пребацивали су лоптицу и сваљивали кривицу једни на друге, а она је лежала заточена у аутомобилу - револтиран је Макивић.

Он је истакао да, када се овако нешто деси у западним земљама, тијело буде лоцирано путем мобилног телефона исти дан.

- На крају је није пронашла полиција, већ локални мјештани који су видјели "голф" на крову у густом шибљу - испричао је Макивић.

Дописивање

Зоран Макивић је рекао да се ноћ прије трагедије дописивао са Слађом Гудураш до касних ноћних часова јер му је написала да јој се не иде на спавање.

- Тада је била у стану у Београду. На дан погибије отишла је у Бијељину до факултета и да обиђе свој бутик. Размијенили смо пар порука и све је било у реду. Кренула је за Београд и од тада јој се губио сваки траг. Била је добар возач, а тим путем је прошла на стотине пута - прича Зоран.

Он истиче да ју је завољела цијела његова породица и да ће се сви истински потрудити да помогну њеној мајци Јелки да Слађану Гудураш достојно испрати на вјечни починак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана