Kobna krivina uzela živote dva mladića iz Milića

Sanja Amidžić
Kobna krivina uzela živote dva mladića iz Milića

Milići - Dragoslav Savić (20) i Siniša Cvetinović (18) iz Milića poginuli su juče kada su "golfom 2" iz neutvrđenih razloga sletjeli s puta u Tabanima kod Milića.

Nesreća se dogodila na magistralnom putu Vlasenica - Milići oko jedan čas, a automobilom je upravljao Savić. Automobil je prvo udario u branike pored saobraćajnice, kojima je klizao dvadesetak metara, nakon čega je, najvjerovatnije zbog veće brzine, iskočio preko njih.

- Kada smo stigli do mjesta nesreće, prizor je bio stravičan. Tijela obojice mladića zatekli smo pored vozila u obližnjem šipražju. Nesrećni mladići od zadobijenih povreda preminuli su na mjestu nesreće - kazao je jedan od očevidaca koji je želio da ostane anoniman.

Na lokaciji gdje su poginuli Savić i Cvetinović i ranije su se dešavale saobraćajne nesreće. Naime, nakon dužeg pravca nailazi se na krivinu, u koju vozači, zbog loše procjene, ulete prebrzo, što najčešće prouzrokuje slijetanje.

Tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Biljana Petrović rekla je da je nakon obavljenog uviđaja izdata naredba o obdukciji tijela nastradalih.

- U daljem postupanju nadležni će preduzeti sve potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja okolnosti pod kojima se dogodila ova stravična saobraćajna nesreća - kazala je Petrovićeva.

Vijest o pogibiji dvojice mladića bolno je odjeknula u Milićima. Od juče u restoranima i kafićima ove opštine nema muzike, a jedina tema o kojoj se razgovara je tragedija koja je zadesila porodice Savić i Cvetinović.

Kako nezvanično saznajemo, Dragoslav je nedavno dobio posao u milićkoj robnoj kući i uskoro je, nakon što bude renovirana, trebalo da počne da radi.

Siniša je ove godine završio srednjoškolsko obrazovanje i nedavno je sa drugarima i porodicom proslavio maturu.

Načelnik opštine Milići Živojin Jurošević proglasio je danas Dan žalosti u opštini Milići.

Srebrenik

Medicinski tehničar Edin Lipjankić (42) iz Dedića kod Srebrenika poginuo je kada se vozeći automobil "reno kilo" sudario sa kamionom MAN na ulazu u Srebrenik.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko 19.25 časova.

 

Nesreće

 

PALE

Predrag Teletina (39) iz Pala poginuo je 14. juna, kada se vozeći "audi" sudario s "fordom" u Bulozima kod Istočnog Sarajeva. Za volanom "forda" bio je Asim Džafić, a prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada je Teletina iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad "audijem", prešao na suprotnu stranu i udario u "ford" koji je vozio Džafić.

 

LAKTAŠI

Trogodišnji dječak Goran Dakić je poginuo, a njegova polusestra Jelena R. (15) teško je povrijeđena 4. maja, kada ih je udario "pežo", kojim je upravljao njihov komšija Bojan Maričić u Bakincima kod Laktaša. U nesreći teško je povrijeđen i Maričić. Sa njim se u momentu nesreće u automobilu nalazio i Radoslav Cvikić (38), koji se izvukao sa lakšim povredama.

 

BANjALUKA

Gojko Malešević (24) i Nikolina Gajić (24) poginuli su 4. aprila u Mišinom Hanu na putu Banjaluka - Prijedor.

U sudaru su učestvovali kamion "mercedes", kojim je upravljao D.T. (39) iz Šamca, "fijat" koji je vozio S.G. (21), "pežo" kojim je upravljao J.R. (22) i "golf" koji je vozio nastradali Malešević. Nastradala djevojka bila je saputnik u "golfu".

 

 

GRADIŠKA

Branko Pavlović (45) iz Kruškika kod Gradiške poginuo je u nesreći koja se dogodila 10. aprila u istoimenom mjestu dok je išao na posao u preduzeće "Standard", gdje je radio kao ložač. Pavlović je svojom "zastavom 128" pokušao da se iz Kruškika uključi na put Gradiška - Kozarska Dubica. Tada je na njega naletio "reno senik", koji je vozio Dejan Đurđević (22) iz Cerovljana kod Gradiške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana