Кобна кривина узела животе два младића из Милића

Сања Амиџић
Кобна кривина узела животе два младића из Милића

Милићи - Драгослав Савић (20) и Синиша Цветиновић (18) из Милића погинули су јуче када су "голфом 2" из неутврђених разлога слетјели с пута у Табанима код Милића.

Несрећа се догодила на магистралном путу Власеница - Милићи око један час, а аутомобилом је управљао Савић. Аутомобил је прво ударио у бранике поред саобраћајнице, којима је клизао двадесетак метара, након чега је, највјероватније због веће брзине, искочио преко њих.

- Када смо стигли до мјеста несреће, призор је био стравичан. Тијела обојице младића затекли смо поред возила у оближњем шипражју. Несрећни младићи од задобијених повреда преминули су на мјесту несреће - казао је један од очевидаца који је желио да остане анониман.

На локацији гдје су погинули Савић и Цветиновић и раније су се дешавале саобраћајне несреће. Наиме, након дужег правца наилази се на кривину, у коју возачи, због лоше процјене, улете пребрзо, што најчешће проузрокује слијетање.

Тужилац Окружног тужилаштва Источно Сарајево Биљана Петровић рекла је да је након обављеног увиђаја издата наредба о обдукцији тијела настрадалих.

- У даљем поступању надлежни ће предузети све потребне мјере и радње с циљем утврђивања околности под којима се догодила ова стравична саобраћајна несрећа - казала је Петровићева.

Вијест о погибији двојице младића болно је одјекнула у Милићима. Од јуче у ресторанима и кафићима ове општине нема музике, а једина тема о којој се разговара је трагедија која је задесила породице Савић и Цветиновић.

Како незванично сазнајемо, Драгослав је недавно добио посао у милићкој робној кући и ускоро је, након што буде реновирана, требало да почне да ради.

Синиша је ове године завршио средњошколско образовање и недавно је са другарима и породицом прославио матуру.

Начелник општине Милићи Живојин Јурошевић прогласио је данас Дан жалости у општини Милићи.

Сребреник

Медицински техничар Един Липјанкић (42) из Дедића код Сребреника погинуо је када се возећи аутомобил "рено кило" сударио са камионом МАН на улазу у Сребреник.

Несрећа се догодила у понедјељак око 19.25 часова.

 

Несреће

 

ПАЛЕ

Предраг Телетина (39) из Пала погинуо је 14. јуна, када се возећи "ауди" сударио с "фордом" у Булозима код Источног Сарајева. За воланом "форда" био је Асим Џафић, а према незваничним информацијама, до несреће је дошло када је Телетина из непознатих разлога изгубио контролу над "аудијем", прешао на супротну страну и ударио у "форд" који је возио Џафић.

 

ЛАКТАШИ

Трогодишњи дјечак Горан Дакић је погинуо, а његова полусестра Јелена Р. (15) тешко је повријеђена 4. маја, када их је ударио "пежо", којим је управљао њихов комшија Бојан Маричић у Бакинцима код Лакташа. У несрећи тешко је повријеђен и Маричић. Са њим се у моменту несреће у аутомобилу налазио и Радослав Цвикић (38), који се извукао са лакшим повредама.

 

БАЊАЛУКА

Гојко Малешевић (24) и Николина Гајић (24) погинули су 4. априла у Мишином Хану на путу Бањалука - Приједор.

У судару су учествовали камион "мерцедес", којим је управљао Д.Т. (39) из Шамца, "фијат" који је возио С.Г. (21), "пежо" којим је управљао Ј.Р. (22) и "голф" који је возио настрадали Малешевић. Настрадала дјевојка била је сапутник у "голфу".

 

 

ГРАДИШКА

Бранко Павловић (45) из Крушкика код Градишке погинуо је у несрећи која се догодила 10. априла у истоименом мјесту док је ишао на посао у предузеће "Стандард", гдје је радио као ложач. Павловић је својом "заставом 128" покушао да се из Крушкика укључи на пут Градишка - Козарска Дубица. Тада је на њега налетио "рено сеник", који је возио Дејан Ђурђевић (22) из Церовљана код Градишке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана