Ко ће сахранити убијеног Гачића?

nezavisne.com
Ко ће сахранити убијеног Гачића?

Сарајево - Ко ће сахранити Едина Гачића (43), ликвидираног у акцији сарајевских специјалаца након вишедневног бјекства у којем је био послије убиства трговца и полицајца, питање је на које се одговор не назире.

Отац му је умро, мајку је убио, док се његова сестра нити било ко други од родбине до закључења овог броја “Независних” нису јавили сарајевској полицији како би се распитали за преузимање тијела.

Наш извор близак истрази појашњава да ће тијело бити могуће преузети тек када се обави обдукција, која је наређена.

“Али евидентно је да скоро 24 сата након што је ликвидиран нико, баш нико, није звао полицију да пита како да преузме тијело. Нити је полицију звала родбина, нити било ко други”, открива извор “Независних” близак МУП-у КС.

Обдукција тијела биће обављена у просектури гробља “Баре”, којим управља предузеће “Покоп”, а овом предузећу се до закључења овог броја “Независних” такође није јавио нико од Гачићеве родбине.

Док се многи питају да ли ће се неко од Гачићеве родбине јавити полицији, до полиције покушава доћи и Садмир Тарић, који тврди да је на основу његове информације допрекјучерашњи бјегунац откривен, те тражи обећану награду од 50.000 марака. Убрзо се огласио и премијер Кантона Сарајево Един Форто, који засад нуди дијалог.

“Као што смо рекли на конференцији за медије, након полицијског извјештаја ћемо утврдити чињенице у вези с расписаном наградом. Обавијестио сам министра МУП-а да поразговара с особом која тврди да јој припада награда”, навео је Форто.

Огласили су се јуче и из ФУП-а, одакле су захвалили многима, укључујући и грађане, јер су давањем информација увелико допринијели напретку у одређеним сегментима истраге. Истакли су да је након девет дана, у уторак окончана најопсежнија потрага за једним лицем у новијој историји БиХ.

Нису откривали детаље о томе гдје се Гачић све те дане скривао, али се спекулише да је на себи имао вуну којом се штитио од хладноће у земуници у Лепеници, код Кисељака. Имао је и плаву, дужу јакну, као и тренерку, панталоне и чизме.

Процуриле су и информације да је био добро опремљен и спреман за размјену ватре с полицијом, као и да је у обрачуну с њима користио шмајсер, али и пиштољ који је узео од полицајца Махира Бегића (46), којег је убио у суботу. Имао је и доста муниције.

На мјесту гдје је Гачић пронађен било је доста грања које је навукао, али и сијена на којем је лежао. Ликвидиран је на неприступачном терену, дубоко у шуми.

Подсјетимо, осим полицајца Бегића, Гачић је, неколико дана раније, изрешетао трговца Сауда Султанића (39). Гачић, иначе, има и доста мрачну прошлост: одробијао је убиство саборца Исмета Гунића и мајке Сифете, након чега је неко вријеме боравио у Бањалуци.

Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС, рекао је да је Гачић током боравка у Бањалуци био под тоталним надзором припадника МУП-а и да је требало да буде на психијатријском лијечењу, а не на слободи. Истакао је да се Гачић, након пуштања из затвора, појавио у Бањалуци јер је рођен у том граду, и био је под пуним полицијским надзором МУП-а Српске, али му се вјероватно није свидјело што је контролисан свакодневно па је напустио Бањалуку и преселио се у ФБиХ.

“И раније је било сигнала од људи који су били у додиру с њим да је ријеч о веома опасном лицу”, изјавио је Лукач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана