Knezović ubio navijača i ranio šestoricu

Goran Obradović
Knezović ubio navijača i ranio šestoricu

Zagreb - Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) podiglo je optužnicu protiv Olivera Knezovića (41) zbog sumnje da je ubio navijača Fudbalskog kluba Sarajevo Vedrana Puljića (24) i ranio još šest pristalica "bordo" tima.

Ubistvo je počinjeno u oktobru 2009. godine kada je došlo do nereda i sukoba navijača fudbalskih klubova Sarajevo i Široki Brijeg u Širokom Brijegu. Knezović je pobjegao u Hrvatsku zato što uz BiH posjeduje i hrvatsko državljanstvo i od tada živi u Zagrebu.

Hrvatska je odbila da ga izruči BiH. On je privođen u Županijski sud u Zagrebu, negirao je krivicu i rekao da je pucao iz pištolja, ali u vazduh. Knezović je istakao i da je poslije ispaljenih nekoliko hitaca pištolj predao policajcu kojem ga je neko ranije bio oteo. Poslije toga pušten je na slobodu, a u međuvremenu BiH je ustupila krivično gonjenje Hrvatskoj.

Prema optužnici, Knezović je učestvovao u neredima ispred stadiona u Širokom Brijegu. Navijači su se tada sukobili sa policijom i Knezović je policajcu Draganu Vujeviću iz korica istrgnuo pištolj.

- Potom je sa pištoljem istrčao na put i prema navijačima Sarajeva ispalio deset hitaca. Jedan hitac pogodio je Vedrana Puljića u glavu i na mjestu ga usmrtio - stoji u optužnici.

Još je navedeno da je Knezović drugog navijača Sarajeva ranio u butinu, trećeg u prsa te im nanio povrede opasne po život. Još jedan navijač ranjen je u ruku, drugi u vrat, a još dvojica su zadobili prostrelne rane na nogama.

Poslije ovog incidenta uhapšeni su i policajac Vujević i Knezović, ali se nije moglo odmah utvrditi ko je pucao, zbog čega su pušteni. Bjekstvo u Hrvatsku pravdao je strahom da u BiH neće imati pošteno suđenje.

Inauguracija

Oliver Knezović, koji je osumnjičen za ubistvo i ranjavanje navijača FK Sarajevo, bio je prisutan i fotografisao se prilikom inauguracije novog hrvatskog predsjednika Kolinde Grabar-Kitarović.

Na velikom broju hrvatskih portala osvanula je slika Knezovića sa hrvatskim generalom Damirom Krstičevićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana