Kinez brutalno pretukao dječaka u Doboju

Nebojša Tomašević
Kinez brutalno pretukao dječaka u Doboju

Doboj - Državljanin Kine Lin Lisong (38) brutalno je pretukao dvanaestogodišnjeg I. P. iz Doboja, a njegova supruga Čen Suemei (39) s metlom u ruci odgurnula je drugog dječaka, koji je prijatelju pritekao u pomoć, saznaje “Glas Srpske”.

Sve se desilo u ponedjeljak uveče u blizini Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u ulici Kralja Aleksandra u Doboju. Dječaka su iz ruku nasilnika spasile konobarice obližnje kafane i prolaznici, koji su i pozvali policiju.

Dječakov otac Dragan Prodić ispričao je da je Kinez napao njegovog sina dok se vraćao sa tri drugara iz škole.

- Navodno su djeca dok su prolazila dobacivala nešto bezazleno, što je tog Kineza iznerviralo pa se obrušio na mog sina. Uhvatio ga je za ramena, odigao i bacio na asfalt. Zatim ga je podigao, te njegovom glavom udarao od metalnu ogradu. Sin je zadobio hematom na glavi, ogrebotine po vratu, kontuziju lakta i cijela ruka mu je u longeti - kazao je Prodić i dodao da je dječak ostao u bolnici na posmatranju jer mu se vid dupla, a ljekari sumnjaju i da ima unutrašnjih povreda.

Prema njegovim riječima, navodni motiv za napad bilo je to što su školarci, kada su prolazili kraj kineske prodavnice, dobacili  radnicima i pitali da li im je roba original i slično.

- Sva djeca ih valjda često tako zadirkuju, ali je to sve njihova šala i ništa ne može da opravda ovakav siledžijski napad. Kada je taj Kinez istrčao, moj sin nije bježao, jer ništa nije skrivio. Nije znao šta ga je snašlo - kazao je Prodić.

Naveo je da su njegovog sina pokušali da odbrane drugari, ali je tada iz radnje istrčala Kineskinja, koja je udarila jednog od njih. Prodić kaže da nije bilo konobarica i drugih očevidaca ko zna kako bi se sve završilo.

- Oni su spasili mog sina i pozvali policiju, koja je stigla u roku od tri minuta. Prva reakcija policajaca bila je vrhunska i profesionalna. Dobro je znati da se građani bar na to mogu osloniti - rekao je Prodić.

Naglasio je da će tužiti napadača i iskoristiti sve pravne mogućnosti da se on što strože sankcioniše.

U Policijskoj upravi Doboj, navodeći inicijale, kazali su da su državljanin Kine, kao i svjedoci događaja, ispitani.

- Ispitani su L. L. i C. H. iz Kine i više svjedoka, a u ovom događaju jedno maloljetno lice je povrijeđeno. Nakon što se utvrdi stepen povreda kod maloljetnika, dežurni tužilac će odlučiti o kojem krivičnom djelu se ovdje radi. U toku je istraga - rekli su u PU Doboj.

Snimak

Dragan Prodić kazao je da je cijeli događaj i premlaćivanje njegovog sina snimljen nadzornim kamerama s kineske prodavnice.

- Policija je taj snimak izuzela i kako sam obaviješten, na njemu se vidi cijeli napad. Vidi se trenutak kada je Kinez bacio dijete o asfalt i kada mu je glavom udarao od metalnu ogradu - rekao je Prodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana