Кинескиња кријумчарила 45.210 евра у чоколадама

Небојша Томашевић
Кинескиња кријумчарила 45.210 евра у чоколадама

Сарајево - Гранична полиција (ГП) БиХ ухапсила је кинеску држављанку С. Х. јер је покушала да прокријумчари 45.210 евра.

С. Х. је поменуту суму новца сакрила у омоте чоколадица "твикс" и "киндер буено". Ухапшена је, како је јуче саопштено из ГП, у петак када се укрцала на лет за Дубаи на сарајевском аеродрому. Њу су разоткрили припадници Јединице граничне полиције на аеродрому који су приликом контроле њеног пртљага открили новац. Како сазнајемо, њена крајња дестинација био је Шангај.

Осим новца прегледом пртљага С. Х. пронађено је и 350 кутија цигарета "марлборо голд" и 567 кесица "нес кафе". У ГП су казали да је по налогу кантоналног тужилаштва Сарајево овај случај уступљен Управи за индиректно опорезивање (УИО) БиХ.

Истог дана Гранична полиција је од шведског држављанина  Славише Гавриловића заплијенила пиштољ "ЦЗ" са 33 метка без дозволе. Њега је контролисала јединица ГП у Бијељини у граничном појасу на путу Бијељина - Зворник.

Осим запљена новца и пиштоља, Гранична полиција БиХ 23. и 24. јануара на основу потјерница судова ухапсила је Павла Ђукића (43) и држављанина Хрватске Роберта Мајића који се терете за крађу, те држављанина Црне Горе Суада Кожара (32), осумњиченог за насилничко понашање. Ухапшени су и Нисвет Мујакић (35), осумњичен за избјегавање издржавања и Махир Хусика (35) из Зенице због избјегавања одласка у затвор због покушаја убиства суграђанина Зехриде Карамује. Ђукић је ухапшен 24. јануара на прелазу Рача, а за њим је потјерницу расписао Општински суд Градачац. Хусика  је ухапшен истог дана на граничном прелазу Брод на улазу у БиХ. Откривен је током контроле аутобуса који је саобраћао на релацији Дортмунд - Сарајево. За њим је потјерницу расписао Општински суд у Какњу ради неодазивања позиву за издржавање затворске казне. Држављанин Хрватске Мујић ухапшен је дан раније на граничном прелазу Дољани. За њим је потјерницу расписао Општински суд Чапљина због крађе. Кожар је ухапшен на Граничном прелазу Вишеград, а потјерницу за њим расписао је МУП Федерације БиХ који га терети за насилничко понашање. Мујакић је ухапшен на граничном прелазу у Великој Кладуши на основу потјернице Општинског суда овог града.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана