Кик-боксер осумњичен за убиство Рамба

Небојша Томашевић
Кик-боксер осумњичен за убиство Рамба

Цазин - Кик-боксер из Приједора Харис Гредељ (28) ухапшен је због сумње да је учествовао у убиству Неџада Кличића (36) званог Рамбо из Цазина.

Гредеља је ухапсила јединица Граничне полиције БиХ на међународном прелазу Градишка када је покушао да уђе у БиХ из Хрватске.

Наводећи његове иницијале, из Граничне полиције БиХ је саопштено да је ухапшен 18. септембра око 17 часова на основу потраге због убиства.

- Осумњичени је ухапшен на улазу у БиХ када је контролом утврђено да је за њим расписана потрага МУП-а Унско-санског кантона - саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Одмах послије хапшења Гредељ је предат полицијским службеницима МУП-а УСК, а послије криминалистичке обраде предат је у надлежност тужилаштва.

Извор близак истрази је рекао да је Гредељ осумњичен да је био међу више маскираних нападача у кафићу "Голд" у Острошцу када је убијен Рамбо 14. септембра. Наш извор је навео да ће даља истрага показати да ли је он пуцао или неко други.

Потрага за Гредељом расписана је почетком седмице након што га криминалистичка полиција ЦЈБ Приједор није затекла на мјесту становања. Истог дана, на захтјев Тужилаштва УСК, полиција је обавила пет претреса на подручју општине Приједор, а међу њима су били објекти које је користио Гредељ. Тада је због сумње да има везе са убиством Рамба ухапшен и кик-боксер Драган Павловић, којем је одређен једномјесечни притвор у Кантоналном суду у Бихаћу. Обојица осумњичених су се као кик-боксери раније у рингу борили један против другог.

Гредељ је недавно освојио и титулу вицешампиона у кик-боксу у једној од верзија "К1".

Павловић је наводно изнајмио "опел астру", која је коришћена приликом убиства Рамба. Он је за коришћење аутомобила требало да плати 80 марака, али то није учинио. Због тога га је власник пријавио полицији па је тако откривен.

У Тужилаштву УСК у Бихаћу су потврдили да је једна особа ухапшена у току истраге убиства Рамба, али нису жељели да откривају детаље.

Извор близак истрази је рекао да се сумња да је убиство Рамба наручено из Приједора због дугова неким особама, али је истакао да то још није утврђено.

По Цазину круже приче да је рањавање кик-боксера Агима Муртића повезано с убиством Рамба 18. септембра и да његове убице имају везе с овим спортом. Муртић је прије двије године претукао Рамба, а њега је ранио портир у Влади УСК Селвер Војић (43), који је предат тужилаштву, а које би требало да одлучује о евентуалном приједлогу за притвор.

У тужилаштву нису могли да коментаришу ове наводе, нити да било шта кажу с циљем заштите истраге.

Кличић је убијен у недјељу, 14. септембра, у кафе-бару "Голд", који се налази у цазинском Острошцу. Неколико тренутака прије убиства у кафић је ушло више нападача, маскираних фантомкама и наоружаних аутоматским пушкама. Један од њих наредио је свим гостима да легну на под, а онда је пришао Рамбу и испалио му метак у потиљак.

Нападачи су потом побјегли са два возила, а вјерује се да је у планирању и извршењу злочина учествовало седам особа. Неколико особа је већ испитано у својству свједока, док се за четворицом интезивно трага.

Привођен

Кличић је био познат полицији по кривичним дјелима и посједовању оружја. Он је у БиХ постао познат након што је снимио видео-клип "Born for action " (Рођен за акцију) и поставио на мрежу "Јутјуб". Тешко наоружан на том снимку демонстрирао је своје војничке вјештине. Рамбо је привођен више пута. Хапшен је у децембру 2011. године, јер је претукао сувласника бензинске пумпе "Барел" у Ћоралићима Хусеина Лепузановића. Привођен је и у новембру 2010. године у акцији Државне агенција за истраге и заштиту (SIPA) због шверца оружја и војне опреме.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана