Кћерке сексуално напаствовао 10 година

Горан Обрадовић
Кћерке сексуално напаствовао 10 година

Бањалука - Приједорчанину Р. Д. (56), оптуженом за полно насиље и покушај силовања кћерки, у петак је у Окружном суду у Бањалуци одређен једномјесечни притвор.

Осим монструму из Приједора, у петак је притвор одређен и за М. Б. (49) из Мркоњић Града, који је 19. септембра покушао да обљуби дјевојчицу (14) из тога града.

У Окружном тужилаштву Бањалука рекли су да је Р. Д. осумњичен да је старију кћерку В. Д. (24) полно злостављао и покушавао силовати у периоду од 2004. до 2011. године, а млађу М. Д. (17) од 2005. до 18. новембра ове године.

Према незваничним информацијама, случај који је шокирао Приједорчане полицији је пријавила пријатељица старије кћерке, која је видјела преписку између сестара на друштвеној мрежи "Фејсбук".

- Када је њена пријатељица прочитала шта су сестре проживљавале са оцем монструмом, одмах је цијели случај пријавила полицији и он је у међувремену ухапшен - рекао је наш извор и додао да је њихова мајка М. С. (54) знала шта се дешава, али да није реаговала и пријавила полицији.

Старија кћерка се одмах по пунољетству удала и побјегла из куће, док је млађа кћерка остала у кући.

Извор близак истрази испричао је да је осумњичени, кад год би се напио, дирао дјевојчице по интимним дијеловима тијела и покушавао их силовати, али кћерке тврде да није успио у тој намјери.

Мајка дјевојчица М. С. испричала је да је љетос примијетила да се млађа кћерка чудно понаша, да стално плаче и неће да једе.

- Послије неког времена испричала је шта јој се дешава и рекла ми је да ју је отац дирао по грудима и гениталијама. Нисам ником смјела ништа рећи јер је супруг био насилан и пријеке нарави - рекла је М. С. Истакла је да старија кћерка никада ништа није рекла, а да, када је сазнала, није ништа рекла јер се бојала да ће га убити њихов син.

- Да је син сазнао за ово, он би га убио и шта ћу онда и кад ми син оде у затвор. Супруг је рекао да­ ће, ако га пријавим полицији, срушити кућу, па да онда да ми видимо гдје ћемо живјети и како. Он ако изађе из затвора, све ће нас побити - испричала је мајка дјевојчица.

М. С. и Р. Д. живе у ванбрачној заједници и имају двије кћерке и два сина, а једно дијете им је умрло прије неколико година. Сви су незапослени, само један од синова понекад ради на дневницу.

Приједорчани су били огорчени када су сазнали шта се дешавало у њиховом комшилуку.

- Не познајем ту породицу, али је ужасно шта је тај човјек радио. За ово не постоји довољно велика казна, јер је уништио живот кћеркама. Надам се да судије неће бити благе према њему - испричао је један Приједорчанин, а сличног мишљења су и његови суграђани.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана