Канибал из Босанске Крупе тврди да је за све крива “црна магија”

Небојша Томашевић
Канибал из Босанске Крупе тврди да је за све крива “црна магија”

Босанска Крупа - Сабахудин Велић (33) из Босанске Крупе, који је усмртио и сјекиром искасапио своју мајку Насиху (60), те према неким причама јео дијелове њеног тијела, за све криви “црну магију”.

Он је овај злочин пријавио у суботу, а истражиоцима је након хапшења наводно испричао да су му то “наредила четири дива” која су му “долазила на очи”. Злочин је наводно починио  у породичној кући у Велићима код Босанске Крупе.

Није познато када је тачно убио мајку, али се претпоставља да је то учинио у посљедњих неколико дана. Извор близак истрази је казао да се вјерује да је он убиство починио највјероватније у нервном растројству, због чега је након испитивања у Тужилаштву Унско-санског кантона наложено његове психијатријско вјештачење. Претпоставља се да је имао психичких проблема од раније. Читав случај откривен је када се Сабахудин Велић у суботу одвезао у Сарајево и позвао полицију рекавши: “Убио сам мајку, дођите по мене.”

Овај позив као из серија са криминалистичким истрагама одмах је алармирао полицајце, који су отишли по осумњиченог. Претходно је звао и брата И. В. да му то каже. Након хапшења услиједио је нови шок, јер је Сабахудин полицији рекао да је мајку исјекао на дијелове, које је закопао око куће, али не зна гдје. У почетку му нико није вјеровао, али када су пронађени остаци убијене жене, више није било дилеме да је оно што је испричао истина. Мјештани Велића код Босанске Крупе кажу да је Сабахудин био миран и повучен, те да се није ни са ким свађао.

- Ово је стравичан злочин какав се не памти на нашим просторима. Још више смо шокирани јер је Велић то учинио. Био је миран и тих, без мрље, што би се рекло - казао је један мјештанин Велића не желећи да му помињемо име.

Додао је да се по селу причају разне приче, те помиње “црна магија” и тешка психичка болест као могући узрок овог монструозног чина.

- Нико не зна шта се дешавало јер су Велић и мајка Насиха живјели сами. Чуо сам причу да је наводно мајку исјекао на три дијела и преполовио је сјекиром, те јео неке дијелове тијела. То не може урадити нико нормалан - казао је овај мјештанин села Велићи у коме се десио злочин.

У Министарству унутрашњих послова УСК, наводећи иницијале, казали су да Велића сумњиче за убиство и да је он предат у надлежност Кантоналног тужилаштва у Бихаћу. Казали су да им је овај случај пријавио И. В, који је рекао да му је брат С. В. признао да је мајку убио сјекиром. Нису наводили детаље, а из Тужилаштва УСК нису се оглашавали.+++

Породица

Мјештани кажу да је Сабахудин сам живио с мајком Насихом  посљедњих година и да раније нису имали проблема.

- Брат му ради у Словенији и већином буде тамо, док им  је отац преминуо прије неколико година. Прије три године умро им је стриц који је био рудар. То је била добра породица, да не можемо да вјерујемо шта се десило. Осим тешке болести, за ово нема објашњења - рекао је један од мјештана Велића не желећи да му помињемо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана