Kamion pokosio ženu naočigled djece

Nevena Bunić
Kamion pokosio ženu naočigled djece

Bileća - Profesorica dramaturgije Joana Puzuna-Hojka (49) iz Poljske poginula je kada ju je, dok je stajala pored parkiranog auta na graničnom prelazu Deleuša kod Bileće, pregazio kamion kojem su najvjerovatnije otkazale kočnice, a čiji vozač u tom trenutku nije bio za volanom.

Stravična nesreća dogodila se naočigled njenog supruga i dvoje maloljetne djece, koji su bili u automobilu, a jedno dijete je teško povrijeđeno prilikom udara teretnjaka. Do tragedije je došlo u četvrtak popodne kada je porodica iz Poljske čekala da ih kontrolišu granični službenici. U nesreći su učestvovali kamion “skanija”, “polo”, “golf 2” i “reno megan”, u kojem se nalazila ova četvoročlana porodica.

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo u trenutku kada je profesorica izašla iz automobila da otvori gepek u potrazi za ličnim dokumentima, dok su suprug i djeca ostali u vozilu. Ova porodica se vraćala s odmora u Crnoj Gori.

- Jedan od kamiona koji su bili parkirani u blizini je naletio na parkirani “reno” i nesrećnu ženu. Za to vrijeme, vozač teretnjaka nalazio se u prostorijama Granične policije. Prvo je kamion udario u “polo” i “golf”, a zatim pregazio Poljakinju - rekao je izvor blizak istrazi.

Na lice mjesta stigle su policija i ekipa hitne pomoći, ali, nažalost, Poljakinji nije bilo spasa. Povrijeđeno dijete prevezeno je u trebinjsku bolnicu, ali u ovoj zdravstvenoj ustanovi nisu željeli da se izjašnjavaju o stepenu njegovih povreda. Saobraćaj na ovom prelazu je nakon nesreće bio obustavljen tokom uviđaja. Nezvanično, utvrđeno je da je ručna kočnica u kamionu bila podignuta.

  • Radimo na rasvjetljavanju i utvrđivanju okolnosti nesreće. Izuzeti su tragovi koji će pokazati pravi uzrok tragedije. Kamion je poslat na tehničku kontrolu, gdje će biti utvrđeno da li je kočioni sistem bio ispravan. Nakon vještačenja znaće se zbog čega je došlo do kretanja teretnjaka - rekli su u Policijskoj upravi Trebinje.

Karijera

Dr Joana Puzuna-Hojka je bila teatrolog, pozorišni kritičar i akademski profesor. Radila je kao direktor pozorišta “Vitold Gombrovic” u gradu Gdunija te kao profesor na Odsjeku drame pri Univerzitetu Gdanjsk. Rođena je u Gduniji, a živjela u Gdanjsku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana