Kamera snimila boksera blizu Kovačevićevog stana

Nebojša Tomašević
Kamera snimila boksera blizu Kovačevićevog stana

Banjaluka - Kajakaš Darko Savić iz Banjaluke potvrdio je da je boksera Marka Čolića (32), optuženog za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića (37), dan nakon napada odvezao u banjalučko naselje Obilićevo u blizinu stadiona fudbalskog kluba “Naprijed”, gdje je prema optužnici Kovačević pretučen.

Tokom svjedočenja Savića juče je u banjalučkom Okružnom sudu trebalo da bude prikazan i snimak s kamera video-nadzora na kome se, po riječima svjedoka, vidi Čolić kako ulazi u kombi kojim ga je on prethodno dovezao.

- Tog 27. avgusta prošle godine našao sam se s Čolićem kod kafića “Onazis” i tražio mi je da ga odvezem do “Naprijedovog” stadiona da nešto vidi. Bio sam s kombijem “reno trafik” i odvezao sam ga u ulicu pored stadiona. Izašao je, te se nakon kraćeg vremena vratio i otišli smo. Nije mi  rekao zbog čega je tu išao, a kada se vratio u kombi nije ništa imao sa sobom. Da sam znao da je to ta ulica gdje se dogodio zločin ne bih ga dovezao - ispričao je Savić u banjalučkom Okružnom sudu i dodao da je Čolić tog dana imao na sebi zeleni šuškavac i donji dio trenerke svjetlije boje.

Savić je  pojasnio da Čolića poznaje godinama iz grada, ali i da ga je posljednjih mjeseci trenirao i spremao za mečeve. Prije prikazivanja pomenutog video-snimka na kojima se vidi dolazak Savića i Čolića u blizinu “Naprijedovog” stadiona, advokat Gordan Jovišević oštro se usprotivio tom dokazu i iznio niz razloga zbog kojih sud ne treba da ga prihvati. Njegov prijedlog da se dokaz odbije nije prihvaćen, pa se advokat i pored te odluke ponovo usprotivio. Jovišević je više puta istakao da snimak ne može biti dokaz te se duže vremena raspravljao sa predsjednikom sudskog vijeća Branimirom Jukićem koji ga je upozorio da će ga kazniti jer stalno u krug ponavlja iste stvari. Čolića banjalučko Okružno tužilaštvo tereti da je  zajedno s Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa, koji je u bjekstvu, 26. avgusta prošle godine pokušao ubiti novinara Kovačevića ispred njegove zgrade u naselju Obilićevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana