Каменом опљачкао пумпу па добио три године затвора

Н. Т.
Каменом опљачкао пумпу па добио три године затвора

Бањалука - Недељко Томаш (22) из Бањалуке звани Неђо осуђен је у бањалучком Окружном суду на три године затвора јер је пријетећи ножем и лажном бомбом, каменом умотаним у врећицу отео 1.305 марака од радника бензинске пумпе "Гас петрол" у Карађорђевој улици у бањалучком насељу Лауш.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је  Томаш закључио са Окружним тужилаштвом Бањалука. Овај споразум прихватило је вијеће којим је предсједавао судија Пане Гаврић.

Према пресуди Томаш је опљачкао пумпу 30. августа 2017. године, када је маскиран раднику А. Ш. рекао "дај све паре, имам овдје бомбу". У руци је држао камен умотан у врећицу. 

- Затим је десном руком извукао нож и прислонио га на пулт те поново запријетио раднику тражећи да му да новац, и говорећи му да је опљачкан. Тада је  А. Ш. из страха за свој живот, отворио ладицу и подигао пластичну посуду испод које се налазио новац. Осумњичени је узео 1.305 марака и раднику запријетио да никога не зове наредних 15 минута, јер код себе има бомбу коју ће да баци - наведено је у пресуди.

Тужилац Жана Бојић образлажући споразум је изјавила да је Томаш признао кривично дјело и да се сам предао када је сазнао да га полиција тражи.

Навела је још да је он дјело починио са непуном 21 годином и да раније није осуђиван те да је показао кајање. То је, како је рекла, био разлог да му се и предложи поменута казна. Овакво образложење дала је и одбрана оптуженог и додала да је он већи дио украденог новца већ вратио.

- Сматрамо да је то био тренутак његове слабости, а за то се већ покајао што доказује и чињеница да је вртио скоро сав украдени новац - казао је адвокат Слободан Ковачевић.

Томаш је током разматрања споразума изјавио да се каје. Његов бранилац, адвокат Слободан Ковачевић је казао да Томаш жели да иде што прије на издржавање казне.

- Спреман је да иде у затвор чим пресуда постане правоснажна - казао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана