Кајкут тврди да је био жртва у сукобу у Горњој Пискавици код Бањалуке

Н. Б.
Кајкут тврди да је био жртва у сукобу у Горњој Пискавици код Бањалуке

Бањалука - Само сам се бранио, браћа Јоргић су ме пресрела својим „мерцедесом", изашли из аута и почели галамити и махати рукама. Када сам их питао шта је проблем, почели су ме тући, па сам у самоодбрани опалио хитац из стартног пиштоља.

Ово нам је испричао Дејан Кајкут (31) из Доње Пискавице који је у недјељу навече био учесник сукоба у Горњој Пискавици када су браћа Игор (27) и Глигор Јоргић (26) повријеђени. Кајкут каже да се кобне вечери враћао са посла, а да су му браћа својим аутомобилом ишла у сусрет, након чега су се, како тврди, окренули, па га пресрели.

- Почели су викати, зауставио сам се својим „пасатом" и питао сам у чему је проблем. Почели су ме ударати, па сам у страху опалио хитац из гасног пиштоља према једном од браће, а од другог сам се одбранио. Не знам зашто су ме напали, али познато ми је да су Јоргићи раније на исти начин пресретали мјештане и правили нереде. Не познајем их уопште и никада нисмо имали сукоба - испричао је Кајкут.

Тврди да послије инцидента није побјегао, већ отишао кући те да је планирао да случај пријави полицији сљедећег јутра.

- Браћа су сјела у свој аутомобил, а ја сам отишао. Онако потресен, испричао сам супрузи шта се десило, она ми је савјетовала да сукоб пријавим полицији. Исте вечери, испитан сам, а алкотестирањем је утврђено да нисам имао алкохола у крви. Никада нисам кажњаван и никаквих проблема са законом нисам имао - казао је Кајкут.

Истиче да стартни пиштољ држи код себе због насилника и да за њега није потребно набавити дозволу, јер се може купити у свакој продавници спортске опреме.

Мајка повријеђене браће Гордана Јоргић испричала је у уторак да је била изван себе када јој је млађи син јавио да су рањени.

- Обојица су имали раскрвављене главе. Нисам их пуно испитивала о кобној ноћи, јер су веома потресени и преплашени. Игор није био свјестан шта се догодило. Знам да је у моменту када је испаљен метак према Игору, Глигор помислио да му је брат мртав  - казала је Јоргићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана