Кадирић припремио пушку па звао на пиће

С. А.
Кадирић припремио пушку па звао на пиће

Сански Мост - Мухамед Кадирић (37) из Врхпоља код Санског Моста, осумњичен да је хицима из аутоматске пушке убио тројицу комшија Сафета Кадирића, Елказа Разића и Емира Бајрића у Врхпољу код Санског Моста, највјероватније је планирао злочин, јер прије него што је позвао комшије на пиће припремио је оружје.

Према причама мјештана Врхпоља, убица је у петак прво срео Бајрића док је превозио ђубре на трактору и позвао га да сврати код њега на чашицу. Када је несрећни човјек стигао у брвнару, која се налази у близини Кадирићеве породичне куће, телефоном је позвао комшију Елказа Разића да сврати на дружење, а убрзо је пристигао и Сафет Кадирић. Он је наводно тога дана код себе позивао још неколико комшија које, на срећу, нису дошле.

Друштво је једно вријеме сједило и пило док Кадирић, из још неутврђених разлога, није узео пушку у руке и сасуо читав оквир од 30 метака у комшије.

Како је рекао један од очевидаца масакра, Разић је убијен на кревету, Сафет на поду, док је Бајрић највјероватније покушао побјећи па су га хици стигли на излазним вратима.

- Кадирић је након крвавог пира кренуо низ улицу, а када је стигао до оближњег аутомеханичара рекао му је да позове полицију јер је убио три човјека - казао је очевидац који није желио да му објавимо име. Додао је да је потом отишао до оближње кафане гдје га је полиција пронашла и ухапсила.

Кадирић је након саслушања у даље поступање предат тужилаштву Унско-санског кантона.

Комшије Кадирића ових дана препричавале су да је он боловао од посттрауматског стресног синдрома од рата, а да је због тога посљедњих дана утјеху нашао у алкохолу.

- Прије десетак дана посвађао се са родитељима и из куће је прешао да живи у брвнару на њиховом имању. Сви у селу су знали да је увијек био наоружан - казао је један од комшија.

Кадирић, Разић и Бајрић сахрањени су јуче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана