Кадетом усмртио бициклисту и побјегао

Горан Обрадовић
Кадетом усмртио бициклисту и побјегао

Шамац - Бициклиста Перо Поповић (63) из Шамца погинуо је у саобраћајној несрећи до које је дошло на путу Шамац-Брчко у мјесту Бактуша код Шамца.

Несрећа се догодила у недјељу око 23.15 часова када је Поповића док је био на путу према кући ударио аутомобил "опел кадет" којим је управљао Синиша Стевановић, а који је послије несреће побјегао. Међутим, Стевановић је убрзо ухапшен.

Обдукцијом је утврђено да је од удара Поповић задобио обилне повреде главе и нагњечење мозга усљед чега је преминуо на мјесту несреће.

Према изјави мјештана села Бактуша Поповић је у недјељу увече био у својој кафани "Читаоница" која се налази у центру села.

- Он је око 23 часа кренуо кући бициклом, којим је увијек долазио до кафане. На око километар од његове куће слеђа га је ударио "кадет" којим је управљао Стевановић и одбацио неколико метара. Возач је потом изашао и када је видио шта је урадио вратио се у возило и побјегао је са мјеста несреће - рекао је један од мејштана.

Додао је да се несрећа догодила неколико метара од његове куће и да је чуо туп удар, а када је погледао кроз прозор само је видио аутомобил како се удаљава. Када је изашао Поповић је већ био мртав.

Чланови породице Поповића испричали су да Перо није био ожењен и да је био доброг здравља, као и да је стално возио бицикл.

- Он је дуго у селу држао кафану у којој је често боравио. Комшија који је видио несрећу, испричао ми је да је Стевановић неколико метара носио Перу на хауби аутомобила, прије него што се зауставио - рекао је један од чланова породице.

Према његовим ријечима у селу причају да је Стевановић вјероватно био под утицајем алкохола и да је због тога побјегао са мјеста несреће.

- Чуо сам касније да је његова мајка хтјела да преузме кривицу на себе и да је рекла да је она возила аутомобил у тренутку несреће. Међутим, несрећу је видио комшија, али и полицајац који је био у близини. У међувремену полиција је дошла до поузданих информација да је аутомобилом управљао Стевановић, што је он касније и признао - рекао је један од Поповићевих рођака.

Навео је да се несрећа догодила на равном и освијетљеном дијелу, па је чудно како га Стевановић није видио.

У полицији су додали да ће послије обављених вјештачења бити познат тачан узрок несреће.

Дипломски

Мјештани Бактуше испричали су да је Синиша Стевановић веома добар момак и да је у недјељу увече у кафићу "Рубин" у селу частио другове зато што је прије неколико дана завршио Факултет за безбједност и заштиту.

- Чуо сам да је са друштвом попио неколико пића, али да није био пијан. Ријеч је о веома добром момку и жао ми је што му се ово догодило - рекао је један од познаника Стевановића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана