Jurić se žalio na presudu za mučenje pa se potukao

nezavisne.com
Jurić se žalio na presudu za mučenje pa se potukao

Teslić - Branko Jurić (23) iz Teslića, koji je nepravosnažno osuđen da je sa sugrađaninom Arminom Jašarevićem (24) na planini Borja brutalno pretukao i mučio Bogdana Rakića (19), ponovo se ogriješio o zakon, saznaju „Nezavisne“.

Naime, teslićka policija ga je prijavila Okružnom javnom tužilaštvu Doboj za učestvovanje u tuči. Osim Jurića, izvještaj je podnesen i protiv njegova dva sugrađanina, i to Jasmina H. i Velimira Ć., a koji su prijavljeni za nanošenje teških povreda.

Obračun zbog kojeg su se njih trojica našla u policijskim dosijeima, kako je potvrđeno „Nezavisnim“, odigrao se 29. oktobra ove godine na lokalnom putu u mjestu Mladikovine, gdje se potuklo više lica.

U toj tuči, kako je ranije saopšteno iz policije, povrijeđena su tri lica te su nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Teslić prevezna u dobojsku bolnicu, gdje su jednom od učesnika obračuna konstatovane teške povrede.

Zanimljivo je, dakle, da je Jurić osumnjičen da se mlatio baš u vrijeme dok čeka odluku Okružnog suda u Doboju, kojem se njegov advokat žalio na prvostepenu presudu u slučaju premlaćivanja Rakića.

Presudom Osnovnog suda u Tesliću, podsjetimo, Jurić i Jašarević osuđeni su na po dvije godine i osam mjeseci. Međutim, na tu presudu žalbe su uložili i tužilaštvo i odbrana obojice osuđenih.

Sa Jurićem juče nismo uspjeli stupiti u kontakt, ali jesmo sa njegovim advokatom Brankom Ristićem,  koji kaže da Okružni sud u Doboju još nije odlučivao o žalbama na prvostepenu presudu Juriću i Jašareviću.

„I tužilaštvo i branioci, odnosno sve strane su uložile žalbe i sad se očekuje da drugostepeni sud o tome odlučuje“, rekao je Ristić za „Nezavisne“.

Jurić je, podsjetimo, ranije tokom suđenja pokazao da mu vaspitanje nije jača strana - podigao je srednji prst fotoreporteru „Nezavisnih“, a zatim i bahato dobacio: „Jesi li dobro uhvatio?“

Podsjetimo, Bogdan Rakić je brutalno premlaćen 1. novembra prošle godine na planini Borja. U optužnici po kojoj su Jurić i Jašarević nepravosnažno proglašeni krivim navedeno je da su Rakića udarali nogama. Navodi se da je jedan od njih potom izvadio makaze iz jakne te su počeli naizmjenično da Rakiću sijeku kosu, bradu i lijevu trepavicu na oku.

Rakić je potom pao, otežano dišući, dok mu je krv išla iz usta i nosa, ali se tortura tu nije završila. Naredili su mu da se skine go, a nešto kasnije i da se obuče. Dok se Bogdan oblačio, dobio je novo naređenje: da gaćama obriše krv iz nosa i usta.

Jedan od optuženih je tada sajlom vezao Rakića za drvo, a pošto se Bogdan požalio da otežano diše, odvezao ga je, ali iživljavanje nije prestalo. Optuženi su mu naredili da se baci unazad niz liticu u šumi, na šta ih je on molio da to ne radi, ali se na kraju ipak morao baciti.

Zatim ga je jedan od optuženih pitao da li je žedan, a kad je rekao da jeste, naredili su mu da pije urin, govoreći: „Evo ti, pij!“ Nakon što je popio urin, optuženi su nastavili s mlaćenjem iscrpljenog mladića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana