Jošavka kod Čelinca: Izgorjela kuća vrijedna 300.000 KM

Goran Obradović
Jošavka kod Čelinca: Izgorjela kuća vrijedna 300.000 KM

Čelinac - Vatrena stihija u potpunosti je progutala kuću Vaskrsije Šikanjića u Jošavci kod Čelinca i pričinila mu štetu veću od 300.000 maraka.

Požar je izbio u nedjelju oko 21.30 časova. U požaru nije bilo povrijeđenih, a ugasili su ga vatrogasci, koji nisu uspjeli da spasu objekat. Za manje od jednog sata vatrena stihija je progutala kuću do temelja, a jedino kamin i dimnjak su ostali cijeli. Prema nezvaničnim informacijama, požar su najvjerovatnije izazvale neispravne elektroinstalacije.

Mještani Jošavke pričaju da je Šikanjićeva kuća bila najljepša na ovom području.

- Oko 21.30 časova u selu je nestalo struje. Kada sam pogledao kroz prozor vidio sam da nešto gori. Plamen se izdizao i do deset metara u vazduh. Nisam odmah shvatio da Šikanjićeva kuća gori, jer je udaljena više od dva kilometra od moje kuće. Kada sam došao do njegove kuće nisam mogao vjerovati da je sve tako brzo izgorjelo - rekao je jedan od mještana Jošavke.

On je dodao da je kuća izgledala kao iz bajke i da su Vaskrsija i njegova supruga ogroman novac uložili u kuću.

- Sve najskuplje i najkvalitetnije su kupovali i ulagali u nju. Dok su je pravili nikom nisu ostali dužni, čak su plaćali i više nego što su majstori tražili. U kući se nalazio najskuplji i najsavremeniji namještaj, sve se otvaralo uz pomoć daljinskog - istakao je naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, Šikanjić živi u Švajcarskoj i u penziji je, a svaki praznik koristili su da dođu u Jošavku na odmor.

Jedan od rođaka Šikanjića ispričao je da su požar najvjerovatnije izazvale neispravne elektroinstalacije.

- Čuo sam da mu je na jednom mjestu pukao crijep, da je kuća prokišnjavala i da se voda slivala direktno u luster. Najvjerovatnije da je upravo luster izazvao požar - pojasnio je rođak Šikanjića i dodao da niko nije imao razloga da podmetne požar u ovom objektu, jer su vlasnici veoma pošteni ljudi koji su svima pomagali.

On je dodao da je prije nekoliko godina kuća opljačkana iako je imala alarm koji se tada upalio, ali su lopovi uspjeli pobjeći sa nekim stvarima.

- Požar je veoma pogodio Vaskrsiju i njegovu suprugu, jer svake godine su ovdje provodili odmor i veliki novac su uložili u kuću, a nisu je osigurali. Najvjerovatnije da će je ponovo renovirati, ali sumnjam da će opet uložiti toliki novac u nju - rekao je pomenuti rođak.

Nesreća i penzija

Prijatelji Vaskrsije Šikanjića ispričali su da je on prije oko pet godina imao tešku saobraćajnu nesreću u Švajcarskoj i da je od tada u penziji.

- Neki čovjek je autoputem vozio u suprotnom pravcu i policija nije uspjela da ga zaustavi i direktno je udario u Šikanjića. Vozač tog automobila je poginuo, a Vaskrsija je zadobio teške povrede, ali je uspio u potpunosti da se oporavi. Radio je u farmaceutskoj industriji i poslije nesreće su ga penzionisali - ispričao je jedan od prijatelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana