Jezero: Iz kafane otišao pod autobus

Srna
Jezero: Iz kafane otišao pod autobus

Jezero - Pješak Dalibor Plejić (38) iz mjesta Čirakovac, opština Mrkonjić Grad, poginuo je preksinoć u Jezeru, kada ga je udario autobus preduzeća “Smiljić”, a kojim je upravljao Radoslav Gajić (53) iz Laktaša.

Mještani Jezera su za “Nezavisne” ispričali da je otac dvoje djece nekoliko trenutaka prije pogibije izašao iz lokalne kafane.

“On je bukvalno iz kafane izašao i otišao na cestu. Imao je u ruci telefon. Da li je, možda, imao u toku poziv ili je pisao poruku, teško je reći. To su stvari koje će utvrditi policija”, kaže sagovornik “Nezavinih”, koji nas je zamolio da mu ne navodimo ime.

Naš izvor dodaje da je cijelo Jezero potreseno zbog ove tragedije, koja je u crno zavila poštenu porodicu.

“Ugasio se mlad život i svaka riječ je suvišna. Mislim da je Dalibor radio u jednoj firmi, ali nisam siguran. Znam da je oženjen i da ima dvojicu sinova”, naglasio je sagovornik “Nezavisnih”.

Dodao je da sve ukazuje na to da vozač autobusa nije kriv za ovu tragediju.

“Vjerujte, koliko mi je žao Dalibora, toliko žalim i za tim vozačem autobusa, jer nikome nije lako kada se ovako nešto desi”, zaključuje naš sagovornik.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka juče je potvrđeno da se tragedija na putu Jajce - Mrkonjić Grad, u mjestu Jezero, dogodila veče ranije, oko 21.15.

“U saobraćajnoj nezgodi učestvovali su autobus, kojim je upravljao Radoslav Gajić, i pješak Dalibor Plejić, a koji je smrtno stradao”, saopšteno je iz banjalučkog tužilaštva.

Uviđaj na licu mjesta obavila je Tatjana Ninković, dežurna okružna javna tužiteljka, zajedno s pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Mrkonjić Grad.

“Dežurna tužiteljka je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja, radi utvrđivanja svih okolnosti saobraćajne nezgode, a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradalog, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske”, rečeno je iz banjalučkog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana