Језеро: Из кафане отишао под аутобус

Срна
Језеро: Из кафане отишао под аутобус

Језеро - Пјешак Далибор Плејић (38) из мјеста Чираковац, општина Мркоњић Град, погинуо је прексиноћ у Језеру, када га је ударио аутобус предузећа “Смиљић”, а којим је управљао Радослав Гајић (53) из Лакташа.

Мјештани Језера су за “Независне” испричали да је отац двоје дјеце неколико тренутака прије погибије изашао из локалне кафане.

“Он је буквално из кафане изашао и отишао на цесту. Имао је у руци телефон. Да ли је, можда, имао у току позив или је писао поруку, тешко је рећи. То су ствари које ће утврдити полиција”, каже саговорник “Незавиних”, који нас је замолио да му не наводимо име.

Наш извор додаје да је цијело Језеро потресено због ове трагедије, која је у црно завила поштену породицу.

“Угасио се млад живот и свака ријеч је сувишна. Мислим да је Далибор радио у једној фирми, али нисам сигуран. Знам да је ожењен и да има двојицу синова”, нагласио је саговорник “Независних”.

Додао је да све указује на то да возач аутобуса није крив за ову трагедију.

“Вјерујте, колико ми је жао Далибора, толико жалим и за тим возачем аутобуса, јер никоме није лако када се овако нешто деси”, закључује наш саговорник.

Из Окружног јавног тужилаштва Бањалука јуче је потврђено да се трагедија на путу Јајце - Мркоњић Град, у мјесту Језеро, догодила вече раније, око 21.15.

“У саобраћајној незгоди учествовали су аутобус, којим је управљао Радослав Гајић, и пјешак Далибор Плејић, а који је смртно страдао”, саопштено је из бањалучког тужилаштва.

Увиђај на лицу мјеста обавила је Татјана Нинковић, дежурна окружна јавна тужитељка, заједно с припадницима Полицијске станице за безбједност саобраћаја Мркоњић Град.

“Дежурна тужитељка је наложио да се предузму све потребне истражне радње и мјере као и вјештачења, ради утврђивања свих околности саобраћајне незгоде, а наложена је и обдукција тијела смртно настрадалог, која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске”, речено је из бањалучког тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана