Јеленко Копрановић пао у филмској потјери

Небојша Томашевић
Јеленко Копрановић пао у филмској потјери

Бањалука - Јеленко Копрановић (42) из Бањалуке ухапшен је послије филмске потјере бањалучким улицама због пријетњи полицији, крађе возила и посједовања пиштоља без документације.

У ЦЈБ Бањалука су, наводећи његове иницијале, потврдили да је он ухапшен у петак након што је с пиштољем и већом количином новца покушао да побјегне полицијској патроли у бањалучкој улици Ивана Фрање Јукића у центру града.

- Када су полицајци сустигли осумњиченог и савладали га, он им је запријетио да ће их убити, запалити и прегазити возилом. Казао им је да ће им се осветити и да њега не смије нико да хапси - саопштено је из полиције.

Извор близак истрази је казао да је Копрановић током бјежања одбацио на улицу пиштољ, за који је касније утврђено да је на листи потрага полиције из Кнежева. Дан прије овог дешавања полиција је претресла стан, кућу и угоститељски објекат које користи Копрановић у бањалучкој улици Филипа Мацуре. Тада су пронађени “ауди тт” и BMW X5 за које је утврђено да су украдени у Швајцарској. Копрановић је тада приведен због крађе возила, испитан и пуштен. Међутим, само 24 часа касније полицијска патрола га је уочила у “голфу 5” са особом одраније познатом полицији у улици Ивана Фрање Јукића у Бањалуци.

У бањалучкој полицији су, наводећи његове иницијале, казали да је Копрановић, када је угледао полицију, истрчао из возила и почео да бјежи.

- Након што је полиција стигла и ухапсила осумњиченог, код њега је пронашла већу количину новца за који се сумња да потиче из кривичног дјела. О свим околностима догађаја упознат је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који је наредио спровођење истраге. У зависности од резултата истраге, биће одлучено за која кривична дјела ћемо теретити осумњиченог. Он ће бити предат у надлежност Окружног тужилаштва - рекла је портпарол Центра јавне безбједности Бањалука Марија Маркановић.

Копрановић је познат полицији по бројним кривичним дјелима, а у криминалним круговима је познат као Јеленко Сјеница, јер је прије годину промијенио презиме.

Убиства

 

- Јеленко Сјеница промијенио презиме у Копрановић

- До сада више пута мијењао име и презиме. Користио идентитет: Зоран Павић, Синиша Павић и Мирко Сјеница

- Одлежао у Швајцарској 13 година због убиства

- Осуђен у Бањалуци на 2,5 година затвора за убиство војног полицајца

- На Копрановића неколико пута пуцано

- Познат по томе што је у затвору на Туњицама претукао Драгана Паравињу

- Интерпол из Цириха за њим расписао потјерницу због крађе

вриједне 73.000 швајцарских франака од 18. октобра 2014. године

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана