Јекић пуцао у главу Панићу

Дијана Дујић
Јекић пуцао у главу Панићу

Добој - Бивши осуђеник Дарио Јекић (27) из Мале Буковице код Добоја осумњичен је за убиство Вање Панића (28) из Бољанића код Добоја.

Јекић се налази у бјекству, а тијело Панића још није пронађено.

Добојска полиција је против Јекића, који се терети за убиство и још двије особе поднијела извјештај Окружном тужилаштву.

Полиција Јекића терети да је током туче између Панића и Себастијана Симића усмртио Панића хицем из пиштоља, који му је испалио у главу.

Након што је усмртио Панића сви су се разбјежали, док се Јекић накнадно вратио и убацио тијело Панића у аутомобил "мерцедес", који је одвезао у непознатом правцу.

Симић је осумњичен да је у недјељу око 5.40 часова на раскрсници улица Југ Богдана и Кнеза Лазара у Добоју учествовао у тучи са Панићем.

Извјештај је поднесен и против Себастијана Симића, због сумње да је учествовао у тучи.

Начелник ЦЈБ Добој Горан Ђурковић је казао да је ово утврђено на основу досадашње истраге. Јекић и Симић ухапшени су у понедјељак са још четири особе због повезаности са овим случајем. Осим њих били су ухапшени Ведран Панић, Зоран Панић, рођаци Вање Панића, Винко Ђурић, Себастијан Симић, Марио Јекић и Н. П.

Током истраге Панићи, Ђурић и Марио Јекић саслушани су као свједоци и пуштени. Полиција је против Ђурића поднијела извјештај тужилаштву за недозвољено држање оружја или експлозивних материја. Код Ђурића је у возилу које користи пронашла скраћену пушку, ручну бомбу, 46 метака калибра 7,9 милиметара и пушчану чауру.

Горан Ђурковић је нагласио да је покренута интензивна истрага с циљем проналаска тијела убијеног Вање Панића, као и осумњиченог Дарија Јекића.

Јекић је познат полицији одраније, а служио је затворску казну. Он је 2010. године ухапшен због сумње да је провалио у жупни уред католичке цркве и двије куће повратника на подручју Добоја, као и да је опљачкао двије бензинске пумпе. Јекић је хапшен и због сумње да је 23. априла 2010. године претукао кардиолога Ненада Добријевића, тада запосленог у бањалучком Клиничком центру.

Потрага за тијелом

Полиција је у оквиру потраге за тијелом убијеног Вање Панића претраживала терен на потезу Миљковац - Путниково брдо. У претрагу је укључено око 90 полицијских службеника заједно са шест службених паса са водичима Центра за обуку и дресуру паса Братунац. Помоћ пружају и чланови Ловачког удружења "Фазан" из Добоја. Горан Ђурковић је казао да се претпоставља да би тијело убијеног могло да буде на потезу Миљковац - Путниково брдо, јер су у близини пронађени одбачени предмети убијеног Панића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана