Jедномјесечни притвор директорици Дома здравља у Бихаћу

Срна
Jедномјесечни притвор директорици Дома здравља у Бихаћу

Сарајево - Општински суд у Бихаћу одредио је једномјесечни притвор директору Дома здравља Бихаћ Анели Касумовић Софтић, која је прије два дана ухапшена у акцији Тужилаштва Унско-санског кантона и Федералне управе полицијезбог незаконитог запошљавања више од 30 лица.

“Суд је уважио захтјеве Тужилаштва и одредио једномјесечни притвор осумњиченој у Казнено-попавном заводу жЛукеж у Бихаћу'“, потврдио је тужилац Аднан Тулић за портал “Кликс”.

Тужилаштво терети Софтићеву да је током прошле и почетком ове године омогућила незаконито запошљавање више од 30 лица у бихаћком Дому здравља те, уз помоћ двоје посредника, захтијевала и примала новчани дар у вриједности од 6.000 до 8.000 КМ.

“Осим тога, успјели смо документовати и 12 случајева у којима су лица, посредством другоосумњичених, дала новац Софтићевој у вриједности од 6.000 до 8.000 КМ за запошљавање у Дому здравља, међутим до реализације тих запошљавања није дошло. Тачније, то се требало десити у наредном периоду, али те радње спријечене су управо акцијом Тужилаштва и ФУП-а”, објашњава Тулић.

Према његовим ријечима, запослени у бихаћком Дому здравља Аднан и Нермана Липовача били су помагачи Софтићевој у коруптивним радњама и они су признали извршење кривичних дјела, те им је Општински суд одредио мјере забране обављања службене дужности и састајања са свједоцима.

“Очекујемо да ћемо у наредних мјесец дана, с обзиром на велики број почињених кривичних дјела, завршити цјелокупан процес и подићи оптужницу”, истакао је Тулић и додао да рад на овом предмету води тужилачки тим кантоналног Тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана