Jednomjesečni pritovor sinu banjalučkog biznismena zbog bludničenja nad djecom

Jednomjesečni pritovor sinu banjalučkog biznismena zbog bludničenja nad djecom 07.10.2017 14:25 | Glas Srpske

Banjaluka - Sinu banjalučkog biznismena Š. A. (38) koji je uhapšen u petak banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor zbog bludničenja nad djecom i nasilja nad suprugom, saznaje Glas Srpske.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva u petak je saopšteno da se Š.A. tereti za polno nasilje nad djetetom i nasilje u porodici.

- Osumnjičeni Š. A. je krivična djela počinio od 2015. do 2017. godine. Pritvor za njega je zatražen zbog bojazni da će uticati na svjedoke i postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi on mogao ponoviti krivično djelo - saopšteno je iz Tužilaštva.

Nezvanično saznajemo da je policija tokom hapšenja Š. A. pronašla i fotografije na kojim je on nag u blizini djece, ali to niko nije mogao da potvrdi. Osim toga navodno su pronađene i fotografije koje ukazuju i na moguću dječiju pornografiju.

Više informacija i detalja o ovom slučaju nije moguće otkrivati s ciljem zaštite maloljetnih žrtava.

Osumnjičenog Tužilaštvo tereti prema starom Krivičnom zakonu Republike Srpske, koji je bio na snazi u vrijeme počinjenja krivičnog djela. Prema tom zakonu za polno nasilje nad djetetom za koje je osumnjičen Š. A. predviđena je najmanja kazna od pet godina zatvora, a za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici od godine do pet godina robije.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica