Jedno lice saslušano zbog izgorjelog auta, sumnja se na paljevinu

nezavisne.com
Jedno lice saslušano zbog izgorjelog auta, sumnja se na paljevinu

Banjaluka - Jedno lice ispitano je u svojstvu osumnjičenog za paljevinu automobila “Ford Madž”, njemačkih registarskih tablica, koje je izgorjelo u Ulici Nikole Pašića u Banjaluci, saznaju “Nezavisne”.

Nezvanično saznajemo da je automobil iznajmljen i u vlasništvu je jedne “rent a car” agencije, a njim je upravljao Novosađanin Jovan Šovljakov.

Po dolasku naše ekipe policijski uviđaj je bio završen, a u potpuno uništenom vozilu uredno su bili poredani papiri među kojima je i policijska Potvrda o oduzimanju predmeta u kojoj piše da je kod Novosađanina Jovana Šovljakova (39) pronađena i oduzeta određena količina supstanci koje izgledom podsjećaju na drogu.

Dok smo fotografisali mjesto događaja i istraživali priču, automobilu su prišli dvije žene sa djetetom i muškarac koji su pričali na njemačkom infromišući se u lokalnom kafiću do kad je trajao uviđaj, a zatim je muškarac, za kojeg pretpostavljamo da je vozač, brzo pokupio papire i odnio ih, ali nije htio da razgovara sa novinarima.

Banjalučki portal “BLMojGrad” nezvanično prenosi da je Šovljakov, koji je zaposlen u Njemčkoj, iznajmio stan na dan u jednoj zgradi u ulici u kojoj je izgorio automobil, te da je nešto ranije u raciji u jednom banjalučkom lokalu uhapšen zbog posjedovanja narkotika, a nekoliko sati nakon hapšenja, dva lica su navodno zapalila auto.

Ove informacije iz policije nisu potvrđene “Nezavisnim”, a sudeći prema onome što smo zatekli na licu mjesta, požar je vjerovatno i podmetnut, ali će okolnosti utvrditi policija, koja je, kako saznajemo, tražila snimke sa okolnih kamera.

Mještani kažu da nisu čuli prasak niti vidjeli požar, te da su ujutro vidjeli zapaljen auto i policiju.

“Na parkingu često bude neko vozilo sa stranim tablama”, rekli su mještani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana